Mihajlović: Na pravom smo putu

"Mogu da budem zadovoljan, ne samo utakmicom nego sa poslednjih pet meseci. Ekipa sazreva, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ima manje problema nego u prošlosti, ali za sve treba vremena. Treba još da se radi, ali smo na pravom putu", rekao je Mihajlović za RTS posle utakmice sa Makedonijom u Jagodini.

Srbija je ubedljivom pobedom nad Makedonijom sa 5:1 završila kvalifikacioni ciklus za takmičenje u Brazilu. "Orlovi" su u Grupi A završili na trećem mestu, iza Belgije i Hrvatske.

"I pored toga što se nismo kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, radimo na pobedničkom mentalitetu i to će nam se u budućnsoti isplatili", naveo je selektor "orlova".

Mihajlović je ponovio raniji stav da je prethodna utakmica protiv Makedonije, u Skoplju, u kojoj je Srbija prošle godine izgubila sa 1:0, jedina koja je odigrana ispod nivoa.

"Ova reprezentacija nije ona koja je počela kvalifikacije. Jedinu utakmicu koju smo odigrali ispod nivoa je prva protiv Makedonije. Ta tri boda nam fale, ali ne bismo bili prvi i da smo ih osvojili. Sigurno je da za sledeće kvalifikacije ima dobrog motiva, ekipa je već uigrana i možemo da budemo optimisti", kazao je selektor.

On je ponovio i stav da će napustiti mesto selektora reprezentacije ako Tomislav Karadžić napusti predsedničku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

"Ako bilo ko drugi bude bio predsednik ja odlazim. Ako Karadžić ostane spreman sam na razgovor, ostajem pri tome", dodao je Mihajlović.

Srbija je u utorak uveče prvi put u istoriji igrala utakmicu u Jagodini. Mihajlović je posebno zahvalio predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću na gostoprimstvu.

"Mislim da u Jagodini imamo sve uslove da češće dolazimo. Hvala svim stanovnicima, posebno Draganu Markoviću, koji nam je dao sve što neko može da poželi, od uslova, mira, hotela... Viđaćemo se malo češće, sigurno", istakao je Mihajlović.

Beta

Pogledajte još