Avion pao u reku Mekong, poginulo 49 osoba

Prema informacijama lista "Bangkok post", u avionu, koji je bio na letu iz prestonice Laosa Vijentijan do grada Pakse, se nalazila su se 44 putnika i pet članova posade, prenela je agencija RIA Novosti.

Nesreća se dogodila prilikom sletanja na aerodrom u gradu Pakse oko 4 sata po lokalnom vremenu, a uzrok bi mogli biti nepovoljni vremenski uslovi.

Portparol tajlandskog ministarstva spoljnih poslova Sek Vanamete (Sek Wannamethee) rekao je da je ambasada Tajlanda u Vijentijanu obaveštena da se avion srušio na oko sedam do osam kilometara od aerodroma u Pakseu.

U izveštaju aviokompanije navodi se da je u srušenom avionu bilo 44 ljudi. Bilo je 17 putnika sa Laosa, petoro Australijanaca, petoro Tajlanđana, troje Korejaca, dvoje Vijetnamaca, i po jedna osoba iz Kanade, Kine, Malezije, Tajvana i SAD.

Iz vlade Laosa rečeno je da aviokompanija "preduzima sve neophodne korake na koordinacij i raspoređivanju spasilačkih ekipa na mestu nesreće, u nadi da će naći nekog ko je preživeo".

Vlada Laosa dodala je da se pad aviona istražuje i da se aviokompanija nada da će već u četvrtak objaviti rezultate istrage.

Turbo-elisni putnički avioni tipa ATR 72 francuske proizvodnje čine najveći deo vazdušnog parka kompanije "Lao erlajnz" i mogu da prime do 74 putnika.

Izvor: b92

Pogledajte još