Poslednji snimak Majkla Džeksona

Američka televizija CNN objavila je u četvrtak kasno uveče kraći video snimak na kojem se vidi kako Majkl Džekson samo dva dana pred smrt uvežbava na pozornici korake sa pratećom plesnom grupom.

Majkl se uz pesmu "They Don't Care About Us" spremao za planirani veliki povratak na scenu.

Snimak je napravljen 23. juna u "Stejples centru" u Los Anđelesu.

Na snimku se čuje glas kralja popa i vidi kako igra kao nekada - vrlo energično i bez traga nekog umora ili bolesti.


Svetski mediji i dalje pišu u životu i smrti Džeksona. Oglasio se i Američki predsednik Barak Obama koji je izjavio je da je odavno bio poklonik Majkla Džeksona.

"Odrastao sam uz njegovu muziku - još ima sve njegove pesme na mom ajPodu", rekao je Obama u intervjuu agenciji AP, dodavši da će Džekson "ući u istoriju kao jedan od najvećih američkih zabavljača."

Neposredno pred smrt, muzičar se spremao za seriju koncerata kojima je trebalo da se vrati na scenu, posle nekoliko mučnih godina obeleženih suđenjem za navodno seksualno zlostavljanje maloletnika i finansijskim problemima, koje je indirektno pomenuo i predsednik SAD.

"Mislim da je njegovu briljantnost kao izvođača pratio, u mnogim aspektima, i tragičan privatni život", naveo je Obama.

Skoro dve trećine Amerikanaca smatra da je smrt Majkla Džeksona dobila preteranu pažnju medija, pokazalo je jedno istraživanje.

U anketi istraživačkog centra Pew, 64 odsto ispitanika kazalo je da je Džeksonova smrt 25. juna u Los Anđelesu dobila previše medijske pažnje. Njih 29 odsto ocenilo je da je priča dobila dovoljno pažnje, a tri odsto da nije dovoljno pokrivena.

Polovina Amerikanaca misli da su informativne kuće uspostavile ravnotežu između vesti o pevačevom privatnom životu i onih o njegovoj muzičkoj karijeri. Trideset odsto učesnika ankete kazalo je da prati sve detalje priče o Džeksonovoj smrti, dok taj procenat dostiže 80 odsto među pripadnicima crnačke zajednice.

Porodica pevača je saopštila da nikakva ceremonija u znak sećanja na Majkla Džeksona, ni javna ni privatna, neće biti organizovana na njegovom ranču Nedođija.

Televizija Si-En-En objavila je, pozivajući se na izvore iz porodice Džekson, da će telo "kralja popa", koji je umro 25. juna u Los Anđelesu, u četvrtak posle podne biti prevezeno na njegov ranč Nedođija, severozapadno od Los Anđelesa. CNN je dodao da će pevačevi posmrtni ostaci u petak biti javno izloženi, a da je za nedelju u planu privatna ceremonija.

Los Anđeles tajms objavio je u sredu na svom sajtu da porodica ne može da sahrani Džeksona na njegovom imanju u okrugu Santa Barbara, pošto "vlasti nisu pronašle način da zaobiđu pravne zabrane koje se tiču sahrana na privatnom imanju".

N.D.

Pogledajte još