Serija "Priče iz fabrike"

Ova serija je snimljena 1985. godine u Bosanskom Novom u režiji Vojislava Milaševića. Serija kroz pet epizoda prati živote radnika fabrike tekstila u koju dolazi novi direktor. U seriji učestvuje veliki broj glumaca iz svih krajeva tadašnje SFR Jugoslavije, a svoju poslednju televizijsku ulogu u ovoj seriji imao je Zoran Radmilović koji je nekoliko mjeseci nakon završetka snimanja preminuo, baš kao i lik kojeg je tumačio u seriji.

Za direktora fabrike dolazi mladi, ambiciozni IVAN ĐAKOVIĆ (Branislav Lečić), sin jedne od radnica, koji želi da modernizuje rad fabrike i da izmjeni neka ustaljena pravila. Nailazi na otpor dotadašnjeg rukovodstva fabrike i političkih krugova.

DOKOTR PJEVALICA (Zoran Radmilović) uvodi novog Direktora u rad fabrike, odnose među radnicama itd. Radnice su nepoverljive prema mladom direktoru koji je završio fakultet u Beogradu i nema iskustva. Ogovaraju ga pred njegovom majkom koja takođe radi u Fabrici.

U kući Ivanove majke kao podstanar živi Jasna. U Fabrici upozoravaju Ivana da je imala kriminalni dosije zbog pljačke i da je treba otpustiti. Ivan to ne želi jer je ona odležala svoju kaznu. Radnice otkrivaju da je Jasna izašla iz zatvora i diže se hajka protiv nje. Jasna sama odlazi iz stana i iz Fabrike.

Ivanu je zbog toga žao. Uloge: Branislav Lečić, Mira Stupica, Zoran Radmilović, Minka Muftić, Miralem Zubčević, Nada Đurevska, Svjetlana Bojković, Vladica Milosavljević

Pogledajte još