PUTOVANJA I MODA: Ono što nam vraća osmeh na lice

Fashion Travel se već tradicionalno održava kod drugog domaćina, pa su ovoga puta modne stručnjake sa koferima u ruci dočekali "hladni" Mađari. Iako ih prati etiketa ljudi koji ne divane ništa osim mađarskog, situacija i nije baš takva. Poslovni i ljubazni taman koliko treba, dočekali su nas u banji Đoparoš, kraj mesta Orošhaza u južnoj ravnici Mađarske. Odseli smo u hotelu „Alfold Gyongye – Biser nizije“ koji je ušuškan u takav mir da pruža odmor kakav nismo skoro doživeli.

(old_image)

Kraj mesta Orošhaza nalazi se jezero Đoparoš, na čijim je obalama izgrađen moderan banjski kompleks sa sistemom otvorenih i zatvorenih bazena. Banja Đoparoš ima tradiciju od preko 100 godina, a njene lekovite vode, bogate natrijumom i jodom, pogodne su za lečenje ginekoloških, kožnih i nervnih bolesti. Jezero Đoparoš je u letnjim mesecim pravi raj za ljubitelje veslanja i kajaka, a banjski kompleks poseduje i centar za rekreaciju, koji nudi raznovrsne
sportske i fitnes usluge.

(old_image)

FOTOGALERIJA: REVIJA MODNE KUĆE ALLEGRA

Na kraju uživanja, kao vrhunac putovanja, ostavljena je kolekcija kreatorke Tanje Šepić. Revija koja  je prikazana u lepom ambijentu u potpunosti je u skladu sa svetskim modnim trendovima, sa akcentom na italijanskom modnom dizajnu. Kolekciju za jesen/ zimu 2013/2014 čini odeća za poslovne prilike, ali i nešto ležernija garderoba.

(old_image)

Dominiraju petrolej zelena i ciklama boja, prožete detaljima u vidu cirkona i metala. Naročito pogodna kao poslovna garderoba, nova kolekcija modne kuće Allegra, prikazana u Mađarskoj, namenjena je damama koje znaju šta žele i koje u stilizovane prema prilici.
(old_image)
Put je organizovala agencija
Mikrostar Tours.

Pogledajte još