Bora Čorba: „Debela tragedija“ je samokritična i nepretenciozna knjiga

„Debela tragedija“, inače najtanja knjiga u Borinom opusu, bavi se problemom gojaznosti, na njegov prepoznatljiv način i zasnovano na ličnom iskustvu. „Ovo je samokritična, nepretenciozna knjiga nastala iz stilskih vežbanja“, izjavio je Bora koji, posle duže vremena, uspeva da skine kilograme nakon skorašnje operacije vađenja kamenčića iz žučne kese.
"Verujem da će identifikacija biti masovna. Prekomerna težina je veliki peoblem, naročito javnim ličnostima. Pevaljke su tu u prednosti – mogu da odu na plastičnu operaciju, da doteraju sise, dupe, i da srede kilažu. Muškarima to, nekako, ne stoji. Nijedan od ovih metoda koje sam opisao u knjizi ne pokušavajte kod kuće, mogu da izazovu katastrofalne posledice", dobronamerno će Bora.

Duhovite ilustracije koje prate pesme zajednički su uradili Bora i akademski slikar Milenko Mihajlović. Bora je ovom prilikom i zapevao uz grupu „Amnezija“, očekujte uskoro snimak Nadlanu.com. Dan uoči ove promocije, održana je pres konferencija povodom predstojećeg dokumentarnog serijala na RTS-u "Uporno dozivanje anđela - priče o Bori i Ribljoj čorbi" - pogledajte Nadlanu.com izveštaj uz video snimak akustične verzije "Lutke sa naslovne strane".

Na slici – zajednička „debela tragedija“ Bore Đorđevića i vašeg novinara. U singl i LP formatu.

Pogledajte još