Tole Karadžić: Greh je smeniti Mihajlovića!

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na SP u Brazilu a pitanje koje se posle neuspeha u minulom kvalifikacionom ciklusu samo nameće je, hoće li selektor platiti ceh za izostanak sa planetarne smotre.

Najpozvaniji da da odgovor na to pitanje sigurno je predsednik FSS Tomislav Karadžić koji nije promenio svoj stav po pitanju promene selektora.

"Nema potrebe da ponavljam svakog dana ono što sam hiljadu puta rekao o Sinišinom radu. Znam da ima ljudi koji bi samo da menjaju, ali smatram da bi bila grehota dirati selektore naših reprezentacija, jer u ovom trenutku imamo stotinu igrača izuzetnog potencijala u svim kategorijama i to je veliko blago srpskog fudbala" kazao je Karadžić za "Novosti".

Prvi čovek "Srpske kuće fudbala" dodaje da ne treba prejudicirati i da je za sada izvesno da će Mihajlović do kraja novembra ostati na klupi "A" selekcije reprezentacije Srbije.

"Ne bih želeo ništa da prejudiciram, Mihajlović će voditi tim još u novembarskim mečevima, a onda će se razgovarati o pitanju selektora" istakao je Tole.

Vest da Mihajlovića već sada žele italijanski klubovi potvrđena je od strane predsednika FSS koji ponavlja da mu se ne sviđa to što selektor vezuje svoju poziciju sa budućnošću prvog čoveka Saveza.

"Malo mi se to ne sviđa, jer je Mihajlović u ovih godinu i po upoznao FSS, ljude u njemu i naš način rada. Sa druge strane razumem Sinišu, jer ima na stolu tri-četiri ponude iz Italije i ne želi da ih prihvati dok ne reši status u Srbiji. Sigurno da niko, pa ni on, ne želi tek tako da napusti nešto što je, dobrim radom, stvorio" objašnjava Karadžić.

O svojoj poziciji u FSS Karadžić je i ovoga puta ostao "zakopčan" ponovivši da je on spreman da ode ukoliko za tim ima potrebe i dodavši da bi značajna pitanja mogla da budu rešena do kraja godine ili do februarske Skupštine FSS.

"Pitanje rukovođenja Savezom je otvoreno. Što se mene tiče, nikada neću biti problem bilo koje vrste. Kada ta tema dođe na red, pitaćemo fudbalsku Srbiju šta misli. Sve ćemo rešavati "u paketu", rekao bih da su pitanja predsednika, selektora, direktora reprezentacije povezana. Rokovi su kraj godine ili eventualno februar, kada nas čeka svođenje bilansa i Skupština" konstatovao je Karadžić.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još