Tadić doveo Srbiju na rub propasti

"Uvrede bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića izraz su frustracije i nemoći i ispod svakog su nivoa. Tadić je osam godina mimo Ustava držao sve poluge vlasti i doveo Srbiju do ruba propasti", navela je Stanislava Pak u izjavi za javnost.

Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ranije istog dana je izjavio da Nikolić pokušava da se distancira od političke odgovornosti za ono što je činio devedesetih godina prošlog veka.

Povodom Nikolićeve izjave da je predsednički mandat počeo od nule, jer mu njegov prethodnik ništa nije ostavio u nasledje, Tadić je rekao da je, nakon vladavine Nikolićevog političkog režima, svoj predsednički mandat krenuo sa tačke koja je bila daleko ispod nule.

Stanislava Pak je navela da svi uspesi koje je Tadić sebi pripisao "možda postoje u virtuelnom svetu".

"Činjenica je da su se ključne odluke od životne važnosti za našu zemlju zaklanjale iza nižih činovnika, da je kredibilitet Srbije konstantno dovodjen u pitanje zato što je obećavano jedno, a radjeno drugo, zato što u spoljnoj politici nije bilo kohezije, već nekontrolisanog forsiranja imidža pojedinaca", dodala je savetnica predsednika.

Prema njenim rečima, o katastrofi u oblasti ekonomije i korupciji i kriminalu bi mogli bi da se napišu tomovi knjiga.

Izvor: Beta

Pogledajte još