Amerikanci žele da preuzmu srpsku lutriju

Američka firma "Gtech" zainteresovana je za saradnju sa "Državnom lutrijom Srbije". Vlasnici ovog preduzeća, koje je među najvećim svetskim kompanijama koje se bave igrama na sreću, u petak će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o ulaganjima u srpsku lutriju, saznaju Novosti.

Za prvih šest meseci prihod "Lutrije Srbije" od priređivanja igara na sreću bio je 580,2 miliona dinara.

"Gtech" je renomirana kompanija, koja se bavi štampanjem srećki i dominantna je u oblasti igara na sreću. Prihod preduzeća u prvih šest meseci ove godine je dostigao 1,5 milijardi evra.

Još nije poznato da li će vlasnička struktura biti promenjena, ili će ova kompanija učestvovati u upravljanju "Lutrijom", uz podelu dobiti.

Bilo je nagoveštaja da će "Gtech" postaviti svoj menadžment, kako bi poboljšala poslovanje srpske kompanije za igre na sreću.

Tako bi Amerikanci imali pravo i na deo zarade, a preduzeće bi i dalje ostalo u rukama države.

U "Državnoj lutriji Srbije" kažu da nemaju nikakva saznanja o tome da će američka kompanija postaviti svoj menadžment, odnosno da će biti privatizovana.

"Nastavljamo bez obzira na insinuacije u pojedinim medijima i privodimo kraju uspešnu poslovnu 2013. godinu, očekujući dobit od oko milion evra", navode u "Državnoj lutriji".

Kada se na to dodaju prihodi ostvareni po drugim osnovama poput pružanja usluga "Lutriji Republike Srpske", od prodaje listića, zakupa prostorija i ostalih, dođe se do iznosa od gotovo 650 miliona dinara za pola godine.

Izvor: rts.rs

Pogledajte još