Dačić: Nisam u sukobu sa Vučićem

0

Premijer Ivica Dačić za Novosti odbija spekulacije da je u sukobu sa predsednikom SNS: Naučna je fantastika da sa Nikolićem radim protiv prvog potpredsednika.

„Ne samo da sam ubeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa“, izjavio je lider socijalista i premijer Srbije, povodom spekulacija da su poslednjih dana narušeni njegovi odnosi sa predsednikom SNS i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

„Postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a naš vezivni faktor su i nesporni rezultati koje je ova vlada ostvarila. Veoma uspešno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke i zbog toga verujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročna“.

Dačić kategorično odbacuje i glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se „istopi“ ogromni uticaj koji ima Vučić:

„To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je reč o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali, Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove“.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.