Radnički bolji od Partizana

Meč je odigran u zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park" pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Nenad Golijanin i Miodrag Stefanović (obojica iz Beograda).

Radnički: Radić (9 odbrana), Burić 1, B. Popović, Korolija 1, Ćirković, Miličić, Ćirić 1, Basara 2, Zloković 2, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović, Vuksanović 1.

Partizan: Živojinović (12 odbrana), Gilen, Mandić 2, Vico, Subotić 2, Rackov, Ćuk 2, Dedović, Čučković, Tanasković 1, Jakšić, Obradović 1, Rističević, Stojanović.

Peterci: Radnički 2 (2), Partizan 1 (1).

Igrač više: Radnički 7 (3), Partizan 6 (1).

Vaterpolisti Radničkog nastavili su kontinuitet dobrih partija iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle trijumfa nad ekipom Mladosti iz Zagreba i italijanskim Pro Rekom, nadigrali su i Partizan, pa su u periodu od samo šest dana savladali tri najtrofejnija evropska tima koji su osvojili po sedam titula prvaka Starog kontinenta.

Iako to krajnji rezultat možda ne govori u dovoljnoj meri, Kragujevčanima nije bilo nimalo lako sa mladom i talentovanom ekipom Partizana. „Crno-beli“ su pružili veoma čvrst otpor, a odlučujuća prednost stvorena je u trećoj četvrtini.

Međutim, uporni gosti nisu se predavali do kraja susreta, pa su serijom 3-0 ponovo prišli na samo gol zaostatka (8:7). Usledio je pogodak iskusnog Aleksandra Ćirića, Subotić je zadržao rezultatski priključak (9:8), međutim, sve je ipak rešeno minut i po pre kraja posle još jedne majstorije Zlokovića, da bi konačan ishod postavio Damir Burić.

U drugoj večerašnjoj utakmici prvog kola Crvena zvezda je kao gost pobedila Nais sa 15:3 (5:2, 3:0, 4:0, 3:1), a sutra se sastaju ŽAK - Vojvodina i Banjica - Dunav.

Pogledajte još