VERA U LJUDE: Stranac platio račun neutešnoj mami i ćerki

Naime, nepoznati čovek je platio račun majci i ćerki koje su upravo saznale da je jedna od njih teško bolena, ali nije želeo da to one saznaju, pa je na svom računu napisao molbu konobaru da njemu donese njihov račun.

"Dok sam posluživao goste u restoranu, majka i ćerka koje su sedile za jednim stolom počele su da plaču. Nisam imao pojma o čemu je reč, dok mi gost koji je sedeo za stolom pored njih nije predao ceduljicu na kojoj je pisalo: Molim vas, donesite mi njihov račun, neko je upravo saznao za dijagnozu preko telefona. Ništa im ne govorite", ispričao je konobar.

"Vratila mi se vera u ljudskost", rekao je konobar.

Nakon što su naručile jelo, ćerka se javila na telefonski poziv. Obe žene su nakon toga počele da plaču. To što se dogodilo nakon toga ga je durnulo u srce.

"Čovek koji je sedeo do njih za stolom bio je sve vreme jako prijatan, duhovit, šalio se. Kada je završio s jelom, unutar korica sa računom bila je njegova kreditna kartica i ceduljica koju sam uslikao. Iskombinovao sam oba računa, i on je oba platio. Pričekao sam da ode, i otišao da saopštim damama da je njihov račun plaćen. Starija žena je bila preplavljena osećajima zahvalnosti, kao i ja. Bilo je to odlično veče", ispričao je konbar.

Izvor: Kurir

Pogledajte još