Dinkić: Ne smanjivati plate lekarima

"Ne možemo da podržimo da se na lekare i profesore svaljuje sav teret. Nisu lekari i nisu profesori administracija", rekao je Dinkić na sednici Glavnog odbora te stranke u Kragujevcu, saopšteno je iz URS.

Kako je istakao, smanjivanje plata lekarima i profesorima je antirazvojno, "jer od lekara zavisi naše zdravlje, a od profesora zavisi budućnost čitave nacije, jer oni uče naše studente na fakultetima".

"Te ljude moralno sad saseći i smanjiti im plate, a da oni nisu krivi ni za šta, nije samo greh, nego i antirazvojni čin. Od toga treba odustati i takvu stvar ne možemo podržati", poručio je Dinkić. On je ponovio da će URS biti konstruktivna opozicija i da će podržati sve zakone koji će ukinuti birokratsko ponašanje u Srbiji.

"Iz sve snage ćemo podržati da se skrati drastično vreme za izdavanje građevinskih dozvola. Da umesto 50 javnih preduzeća i 50 raznih šaltera, to bude 4-5 koraka da može neko da obezbedi jednu prostu građevinsku dozvolu", obećao
je Dinkić.

On je upozorio da ne smeju više da se dešavaju slučajevi da zbog odluke nekog javnog preduzeća, "ili nekih tamo protivpožaraca", ne može da se dobije građevinsKa dozvola, pa još onda ministar kritikuje zašto se trafo-stanica ili fabrika gradi bez građevinske dozvole.

Izvor: Blic

Pogledajte još