Boris Novković: Kako je nastala pesma o Tamari (VIDEO)

Naime, Boris je pred kamerama Dnevnik.hr-a rekao da trenutno radi na novom albumu, a promenio je i diskografsku kuću te otišao u Hit Records.

Kako je nastala pesma i je li Tamara stvarna: 'Pesma je nastala jednostavno, tad sam bio klinac, tinejdžer, imao sam 17 godina. Napravio sam pesmu, ali sam imao problem s tekstom jer sam tad pisao sve pesme na engleskom. Nazvao sam prijatelja koji mi je došao pomoći i zajedno smo seli. Uzor nam je bio jedan prijatelj koji je doživeo jednu tragičnu ljubav za zaista jednom Tamarom i tako je nastao tekst'.

Na pitanje da li mu dosadilo pevati pesmu koja ga je proslavila - 'Tamaru' ili 'Kuda idu izgubljene djevojke' odgovara:

'Iskreno, nije mi dosadilo izvoditi pesmu 'Kuda idu izgubljene djevojke', ima ona neku magiju, to je ono što se izvođačima dogodi u karijeri da imaju tu jednu pesmu koja je njihova lična karta, ali ne u nekom lošem smislu. Ta pesma ima tu magiju u smislu da klinci koji imaju 6,7 godina znaju tekst, a nisu ni bili u planu kad je izašla', otkrio je Boris

I prije nego što je snimio svoju prvu pesmu, tokom 1980-ih godina napisao je i neke hitove za poznate muzičare.

'Ja sam onako bio buntovni klinac iz svoje sobe pa mi se znalo dogoditi da su muzičari znali dolaziti kod nas pa bi me stari zvao da nešto odsviram i tako je i krenulo. Tad je bio aktualan Alen Slavica, Srebrna krila, eto stvorio svoj neki mali opus dok nisam bio punoletan', otkrio je. Valja istaknuti kako je tokom svoje karijere pisao i za Crvenu jabuku, Tajči, Tonja Cetinskog.

Dnevnik.hr

Pogledajte još