Večeras pretpremijera „Ravne gore“

0

Uoči večerašnje pretpremijere prve epizode „Ravne gore“ u okviru manifestacije Kragujevačke oktobarske svečanosti, Radoš Bajić kaže da se nije slučajno desilo da prvo javno prikazivanje bude baš u Kragujevcu.

Pre tri godine u ovom gradu je objavljena i prva zvanična informacija o seriji, te ne bi trebalo da čudi što će se večeras desiti pretpremijera u okviru ove slobodarske manifestacije. Naš projekat je antifašistički i stavlja posebno težište na stvari koje u poslednjoj deceniji zaboravljene u Srba – kaže reditelj.

Bajić kaže da će pokušati kroz seriju da vrati svest ljudima o kojim vrednostima je reč.

Tradicija srpskog naroda i potreba za slobodom, ljubav prema otadžbini i, poslednja, koja se ujedno i najviše zaboravlja, patriotizam – jeste ono što „Ravna gora“ želi da povrati – zaključuje Bajić.

Rad na ovoj seriji počeo je još pre skoro četiri godine. Snimalo se širom Srbije, od Ljubovije, preko Rudnika, do šireg područja Beograda.

Lik pukovnika Dragoljuba – Draže Mihailovića tumači Nebojša Glogovac.

Glogovac neće biti u Kragujevcu večeras jer su na premijeri samo glumci koji se pojavljuju u prvoj epizodi. On smatra da je „Ravna gora“ dobra za ispravljanje istorijskih nepravdi.

Nije mi jasno zašto neki ljudi negativno komentarišu naziv serije. To je geografski pojam i mesto gde je počeo pokret borbe protiv fašizma – rekao je glumac.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.