Zajedno za Srbiju uskoro nova politička stranka

Posle sastanka saopšteno je da su samouprava, solidarnost i Evropa osnove politike kojima će se rukovoditi politička stranka Zajedno za Srbiju.

Kako je ocenjeno, promene političkog i ustavnog sistema otvoriće put da Srbija postane snažna država, sastavljena od regiona, kao najviših izraza samouprave.

U saopštenju se dodaje da je uključenje gradjana u politički život kroz odlučivanje o budžetima u naseljenim mestima u Srbiji način da se probudi nacionalna energija neophodna za bolji život.

"Sa stanovišta Zajedno za Srbiju to je siguran put da se trajno stabilizuje bezbednost regiona i da Srbija brže izadje iz ekonomske krize, kao i da za što kraće vreme postane član Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Bivši potpredsednik Demokratske stranke (DS) i ministar poljoprivrede u prethodnoj vlasi Dušan Petrović osnovao je s još pet kolega poslanički klub Zajedno za Srbiju pošto nije dao ostavku na poslaničku funkciju.

Predsednik DS Dragan Đilas tražio je da bivši ministri iz DS daju ostavke u Skupštini.

Dušan Petrović je šef te poslaničke grupe u kojoj su i Zlatko Dragosavljević, Nebojša Zelenović, Miodrag Đidić, Milovan Marković i Boško Ristić.

Izvor: Blic

Pogledajte još