Premijer Ivica Dačić danas u Luksemburgu

0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas putuje u Luksemburg, na prvi sastanak Saveta za implementaciju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Dačić je rekao da će sastanak biti prilika da na odvojenom susretu sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton razgovara o svim problemima, pa i o pitanjima koja opterećuju održavanje predstojećih lokalnih izbora na Kosovu, među kojima su pitanja biračkog spiska i kosovske Centralne izborne komisije.

Dačić je poručo da je važno izbeći sve eventualne nepravilnosti i manipulacije biračkim spiskovima i rezultatima izbora na Kosovu 3. novembra.

„Mi smo insistirali da Srbi imaju svoje predstavnike u biračkim komisijama i u Centralnoj izbornoj komisiji da bi se stekao uvid u biračke spiskove. Do sada to nije bilo slučaj i sada će to biti predmet analize i rasprava,“
rekao je premijer, juče posle polaganja venca na spomen groblju oslobodiocima Bograda.

Na sastanku u Luksemburgu, koji se održava na marginama Ministarskog saveta za spoljne poslove Evropske unije, učestvovaće, pored Eštonove, i komesar za proširenje Štefan File.

Uloga Saveta za implementaciju je koordinacija i nadzor nad sprovođenjem SSP, koji je stupio na snagu 1. septembra ove godine.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.