Mihajlović menja Petkovića u Laciju?

Po navodima emisije RAI "Domenika sportiva" Petković se nije vratio u Rim sa ekipom posle poraza u Bergamu.

Lacio je izgubio od Atalante i posle osam kola je na poziciji 9, sa 11 osvojenih bodova. Petković je po dolasku iz Siona preporodio ekipu i doveo je do Kupa Italije prošle sezone, ali je nezadovoljan igrom podneo neopozivu ostavku.

Kako prenosi RAI, predsednik "belo-svetloplavih" Klaudio Lotito i sportski direktor Iglji Tare pokušavaju da ubede hrvatskog stručnjaka da odustane od odluke.

Na zvaničnom sajtu Lacija nema nikakvih informacija.

Italijanske kolege prenose da je favorit za Petkovićevog naslednika još uvek važeći selektor Srbije, koji je u dresu rimskog kluba proveo šest izuzetno uspešnih godina.

Mihajlović je kao igrač Lacija osvojio titulu u Serie A, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, poslednji Kup pobednika kupova i Superkup Evrope. U 190 mečeva dao je 32 gola, uglavnom iz prekida. Beskompromisni nastupi učinili su ga herojem navijača.

"Lacio još poriče, ali Petković je umoran, a Mihajlović je spreman", navode Italijani, koji podsećaju da je stalna adresa našeg selektora u Rimu.

Siniši Mihajloviću ugovor sa FS Srbije ističe u decembru, a u ovom trenutku neizvesno je da li će potpisati novi. Ranije u nedelju mediji u Italiji i Srbiji prenosili su da je Katanija, koju je Mihajlović sa uspehom vodio, ponudila srpskom selektoru da se vrati, ali da je on to odbio.

Izvor: B92

Pogledajte još