Pobedite umor na poslu uz par trikova

Mnogi ljudi posle 14 časova osećaju jak umor i svakodnevno se bore da ostanu koncentrisani. Međutim, postoji nekoliko trikova kako da se izboriti protiv umora.

Kada osetimo umor, prvo posegnemo za još jednom šoljom kafe ili grickamo hranu punu šećera misleći da ćemo dobiti energiju. Ali, stručnjaci kažu da ima nekoliko pametnijih stvari koje nam mogu pomoći.

KAFA I ŠEĆER - Kafa i proizvodi sa šećerom nisu preporučljivi jer će vam pomoći samo kratkoročno. Umesto toga uzmite kreker sa sirom ili proteine - jaje ili tunjevinu.

ŠETNJA ZA VREME PAUZE
- Kad god vam to vreme dopušta, ispijanje kafe za vreme pauze zamenite šetnjom. Boravak na suncu daće vam dodatnu energiju.

ISHRANA -
Mali, hranjivi obroci mogu pomoći u borbi protiv pospanosti, posebno u popodnevnim satima. Devet od deset osoba koje su pojele kvalitetan obrok ujutro manje su bile umorne popodne .

RASPORED OBAVEZA

Obaveze prilagodite svom ritmu. Zahtevne projekte planirajte za ono doba dana kad ste najodmorniji, a to je najčešće jutro.

"Za popodnevne sate ostavite lakše poslove ili neke stimulativne i vama interesantne zadatke",
ističe stručnjak za menadžment Tomas Lauda, koji piše knjigu o tome kako postići i zadržati kvalitetan nivo energije tokom celog radnog dana.

Savetuje da se povežete s kolegama koji pozitivno deluju na vas i popodnevne obaveze probajte da odradite u njihovom krugu zbog bolje produktivnosti. On smatra i da je uvek zgodno nazvati prijatelja i u par minuta opuštenog razgovora napuniti baterije za ostatak dana.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još