Novosađanka izvukla sestričinu iz kandži makroa: Izgleda kao avet, proveravam da li uopšte diše

U subotu ujutro, dan nakon obraćanja dopisnišvu “Blica”, ona je u stanici novosadske policije ponovo bila u prilici da zagrli osamnaestogodišnju nećaku, koja je mesecima bila drogirana i podvođena.

- Izgleda kao avet. Bleda je, mršava, na trenutke govori povezano, a onda se gubi. Obilazim je i proveravam da li uopšte diše - priča S. M.

Samo nekoliko sati nakon što se novinar Blica obratio policiji, ova žena pozvana je u stanicu. Sačinjen je prvi zvanični zapisnik. Iste noći organizovana je racija i na Kaćkoj petlji.

- Jedna inspektorka je moju priču razumela i zapamtila. Kada su našli Seku, odmah me je pozvala da je vodim i spasavam - priča S. M.

Tetka je odmah pozvala sigurnu kuću, a devojku odvela kod psihijatra. Dijagnostifikovan je poremećaj ličnosti i određena joj je terapija za skidanje sa narkotika. Trenutno je sa tetkom na sigurnoj lokaciji, pije koktel lekova kako bi što lakše prošla kroz apstinencijalnu krizu. Istovremno joj traže mesto u sigurnoj kući što dalje od Novog Sada.

- Odmah sam joj pregledala tašnu, u njoj nije bilo nijednog jedinog kondoma. U ponedeljak je vodim na preglede i molim Boga da je zdrava - kaže tetka.

Da devojci predstoji težak period, tetki je bilo jasno nakon prvog razgovora. Za roditelje, baku i dedu nije pitala, a odmah je tražila da se javi čoveku kod koga je živela. Seka se ne seća kada je počela da radi za makroe, ali zna šta se tada dogodilo.

- Kaže da su joj prve večeri dali ekstazi, mada doktori sumnjaju da je bilo nešto drugo. Sutradan su tražili da bude sa nekoliko muškaraca. Kada se usprotivila rekli su joj: „Šta hoćeš, već si to sinoć radila.“ Sada joj je mozak ispran i pita samo za devojke i momke koje je u tom svetu upoznala. Stalno mi traži telefon - priča tetka.

Lekari su ustanovili da su Seki mesecima davali kombinaciju antidepresiva, sintetičkih droga, heroina i rivotrila. Zamenila je najmanje dva makroa. Prošla je abortus nakon kojeg su joj u matericu ubacili sunđer i naterali da se ponovo prostituiše. Seka će najpre na šest meseci biti udaljena iz grada, a potom je očekuju terapije sa psihijatrima i psiholozima.

Izvor: Blic

Pogledajte još