DŽENKINS VOLI DELIJE: Igrao sam u NBA, ali ovako nešto nisam doživeo!!

"Koliko god puta slušali priče o tome i gledali snimke tog navijanja na internetu jednostavno ništa ne može da se poredi sa osećajem kada izađete na parket pred te fenomenalne navijače. Igrao sam po velikim dvoranama u NBA ligi, ali takvu buku i frenetičnu podršku klubu još nigde nisam video i doživeo. To je zaista nešto posebno. Jako sam srećan što sam u sredini koja se sa toliko strasti odnosi prema klubu i košarci", rekao je Dženkins za klupski sajt.

Dženkins je po ko zna koji put istakao zadovoljstvo zbog dolaska u Zvezdu.
"Ovo je odlična sredina za mene. Veoma mi se dopada što se naporno trenira, jer to odgovara mom sistemu. Stručni štab radi sjajan posao, odlično smo pripremljeni i siguran sam da ćemo igrati još bolje kako vreme bude odmicalo. Ekipa je sastavljena od sjajnih momaka, uvek smo tu jedni za druge, a tako se i borimo. Na okupu smo samo dva meseca, a kao da se znamo godinama. Jednostavno, od prvog momenta sve tako funkcioniše i to govori o pravoj hemiji koju ovaj tim poseduje", dodao je Dženkins.

Crveno-beli su u nedelju u veoma dramatičnoj završnici pobedili Olimpiju u Ljubljani (62:61), a junak trijumfa Zvezde u dvorani Stožice bio je američki bek, koji je pretrčao ceo teren i samo pet sekundi pre kraja poentirao.
"U Ljubljani nismo igrali najbolje. Dozvolili smo Olimpiji da napravi veliki broj ofanzivnih skokova, mi smo promašili dosta šuteva iz izglednih pozicija, ali svi smo imali veliku želju za pobedom. Vera u trijumf i zajedništvo koje ova ekipa poseduje nas je dovela do uspeha", zaključio je Dženkins.

Pogledajte još