Šta nam donosi Merkur u Škorpiji: Seks, laži i manipulacije

Kada je Merkur u Škorpiji pred nama su dani koji bi se slikovito mogli opisati kao tamna, mračna ulica, zavučena ali ne "slepa", ona u koju se plašimo da uđemo.

Do 5. decembra 2013. većina ljudi će se fokusirati na čulna zadovoljstva, seks, a moguć je i porast kriminalnih radnji, kršenja zakona. Oni koji su skloni ljubomori teško će se sada obuzdati, a crne misli i nezadovoljstvo mogu da preplave i one kojima to inače nije svojstveno.

Od 21. oktobra do 11. novembra...
Imajte na umu i to da će Merkur biti retrogradan od 21. oktobra do 11. novembra 2013. U tom periodu ne započinjite ništa novo. Ne kupujte tehniku. Možete prodati nešto staro, ili kupiti po povoljnoj ceni antikvarne knjige, nameštaj... Možete se pomiriti sa prijateljem s kojim ste mislili da nikad više nećete ni kafu popiti. Neko će se pokajati zbog teških reči. Pročitajte odavno započetu knjigu. Bacite stare stvari i papire.

Međutim, nemojte se plašiti - trudite se da ne podlegnete lošim uticajima. Dobro uvek pobeđuje, loše namere mogu da se zaustave ako se na vreme prepoznaju.

Planovi koji se sada ne realizuju ne znači da su propali, već da ih treba odložiti na neko vreme.

Na naplatu će stizati stari, zaboravljeni računi, sve ćemo morati da okončamo "crno na belo". Samo legalni poslovi sada su mogući.

Dakle, koliko god da vam loše ide, znajte da je to samo zato što je došlo vreme da se razdvoji bitno od nebitnog, da se prepoznaju prioriteti, da loše stvari, poslove i ljude ostavimo iza sebe.

Zato sada uradite sve što ste godinama odlagali, možda nećete imati novu priliku. Kažite drugima ono što ste prećutkivali, bilo da je to nešto lepo ili ne. Istina boli, ali svaki bol ima lek i utihne jednom.

Merkur u Škorpiji je "bez dlake na jeziku", zato ne prezajte od otvorenosti, ali i ne preterujte, ne gurajte drugima "prst u oko" bez pravog razloga. Pažljivo birajte reči da ne bi bile pogrešno protumačene.

Biće ovo zanimljivo razdoblje. Sve "prljavo" u nama će izaći na videlo.

Autor: Jovana Vilimonović za Mondo

Pogledajte još