Mihajlović: Neću u Italiju dok ovde ne završim!

Šta je istina od toga što su za 24 sata Italijani napisali da ste odbili Kataniju i da ćete prihvatiti ponudu Lacija?
- Neću da odgovaram na ta pitanja iz poštovanja prema poslu koji još obavljam, prema FSS, tim klubovima i kolegama koji rade u pomenutim ekipama.

Karadžić vam zamera što svoj ostanak uslovljavate njegovim ostankom u Savezu?
- Nikad nisam rekao da ću ostati, već da ću pregovarati s ljudima kojima verujem, pa možda se i ne dogovorimo na kraju, ko zna. Karadžića poznajem više od 20 godina, Lakovića mnogo manje, ali sam se tokom poslednjih godinu i po dana uverio kakvi su to ljudi. Nema u mojim rečima ništa neobično, jer i kad preuzimam klub, uvek gledam s kakvom ću upravom da sarađujem.

Da li znate da svojom podrškom Karadžiću iritirate navijače Crvene zvezde?
- Moja namera nije da bilo koga iritiram. Ako se oni tako osećaju, to nije moj problem. Imam pravo na svoje mišljenje i želim slobodno da ga iznosim.

Pre ste negirali važnost rang-liste FIFA, a kako sad gledate na nju kad je vaša ekipa napredovala za 15 mesta?
- Nikad nisam negirao važnost rang-liste, samo nisam razumeo njeno isticanje u medijima dok se tim stvarao. Ako se sećate, ja sam pred utakmicu s Hrvatskom i Belgijom govorio da su to bolje reprezentacije, jer se to vidi i na FIFA. Dakle, uvažavao sam je. Drugo, nijednu utakmicu nismo odigrali kompletni, što dokazuje moj stav od dolaska na mesto selektora da nema standardnih igrača, već da funkcionišemo kao tim.

Izvor: Kurir

Pogledajte još