Mihajlović: Bilo bi dobro da me nasledi Piksi

"Sve će biti jasnije do novembra i utakmica koje nas očekuju polovinom meseca. Ako Tomislav Karadžić ostane selektor FSS speman sam na razgovor, ali to ne znači da smo se već dogovorili. Jedina jasna stvar je, ako Karadžić ode sa mesta predsednika, onda nema razgovora sa njegovim naslednicima", rekao je Mihajlović za današnje izdanje Sportskog žurnala.

Mihajlovićev ugovor sa Savezom ističe u decembru, a pojedini mediji spekulisali su da bi na klupi srpske reprezentacije mogao da ga zameni Dragan Stojković. Sadašnji selektor smatra da bi to bilo dobro.

"Ne zanima me ko šta piše i priča. Selektor sam do decembra, a posle ćemo videti. Ako odem iz reprezentacije, mislim da bi bilo dobro da Piksi bude novi selektor. Nisu to stvari o kojima bi trebalo da priča Siniša Mihajlović, jer će o tome odlučivati rukovodstvo FSS", rekao je on.

Mihajlović je istakao da mu je savest čista i da će selekcija Srbije biti ozbiljna reprezentacija ako nastavi dobro da igra, "pošto se vidi da je na dobrom putu".

"Za više od godinu dana koliko sam selektor, smaram da smo napravili mnogo pozitivnog. Belgija je potrošila 10 godina da bi došla do Mundijala. Ako sve bude kako treba, nama će trebati manje vremena. Ovo je dug posao, moramo još da radimo da bi sve bilo kako treba. S druge strane, malo je potrebno da sve padne u vodu",
rekao je on.

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, pošto je zauzela treće mesto u Grupi A iza Belgije, koja se direktno plasirala na Mundijal i Hrvatske, koja će kroz mečeva baraža sa Islandom pokušati da izbori mesto na turniru.

Mihajlović je rekao da bi voleo da se Hrvatska plasira na Mundijal i da mu je žao što je Savez otpustio selektora Igora Štimca.

Pogledajte još