Jovanović: Vučić prihvatio stavove LDP

Jovanović je izjavio i da stranke moraju da postignu elementarni dogovor o političkim i ekonomskim reformama.

On kaže i da smatra da je Vučić prihvatio stavove LDP o potrebi da se sprovedu ekonomske i političke reforme i da LDP ne želi da likuje, već da se te reforme sprovedu u interesu građana i budućnosti zemlje.

Podsetimo, sastanak Aleksandra Vučića i lidera LDP počeo je oko 12 sati u zgradi Vlade Srbije, a trajao je nešto više od sat vremena.

Kako je ranije Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, Vučić će pozvati i lidere drugih stranaka koji žele da razgovaraju o budućnosti Srbije, da iznesu primedbe na rad vlade ili predloge i planove za prosperitet Srbije i bolji život njenih građana.

Potpredsednik LDP Bojan Đurić potvrdio je Tanjugu da će lider LDP Čedomir Jovanović predstavljati tu stranku na sastanku sa Vučićem i dodao da će biti vrlo konkretan i precizan kada se bude razgovaralo o ekonomskim, društvenim i političkim reformama.

Đurić je rekao da će LDP insistirati na problemima Srbije za koje ta stranka smatra da vuku zemlju na dno, a koji do sada nisu rešavani ili su uporno gurani na marginu i potcenjivani u srpskoj politici, kao što su ekonomska situacija, suprotstavljanje reformama, izbegavanje modernizacije zemlje.

On je ukazao na to da je LDP godinama bio prilično usamljen u insistiranju i konkretnim predlozima za dubinske promene, a te predloge u odnosu na postojeću državnu politiku će i sada izneti.

Izvor: B92

Pogledajte još