Otac male Ree: Nisam zlostavljao suprugu, izmanipulisala je srpsku javnost

Prethodnih dana su građani Ljiga organizovali više protesta kako devojčica ne bi bila predata ocu, kako je presudio Osnovni sud u Valjevu, po odredbama Haške konvencije o otmici deteta.

Majka Nataša je prethodno u Zagrebu dobila starateljstvo nad detetom, ali je brakorazvodna parnica u toku, a ona je pre tri godine iz Zagreba pobegla sa detetom u Ljig, jer je, kako tvrdi, trpela nasilje u porodici od supruga.

Robert Matijević, sa druge strane, navodi da nikada nije ni fizički ni psihički ni seksualno zlostavljao Natašu Matijević, da ona ne govori istinu i da je "izmanipulisala celu srpsku i hrvatsku javnost".

On tvrdi da je sa Natašom bio u kratkoj i burnoj vezi tokom koje je ona ostala u drugom stanju, a pokazao je i SMS poruke za koje tvrdi da mu ih je slala Nataša, kada je zatrudnela, a u kojima navodi da je zakazala abortus jer ne želi da rodi dete.

Matijević je odbacio navode svoje supruge da joj je uzeo pasoš, da nije mogla nigde da putuje i da je bila zatvorena u kući, navodeći da je nekoliko puta dolazila u Srbiju i prešla granicu, a što je veoma lako proveriti.

Nakon toga, Matijević je pokazao kuću u kojoj su živeli i naveo da nema rešetke ne prozorima i da se nalazi na 150 metara od velike policijske stanice u Zagrebu u koju je Nataša mogla da ode da je zaista trpela zlostavljanje.

"Uvek je sa mnom putovala kada sam dolazio u Srbiju. Božić 2010. godine smo dočekali u Ljigu sa njenom porodicom", rekao je Matijević na konferenciji za novinare u Beogradu, tvrdeći da je morao da radi "od jutra do sutra da podmiri prohteve svoje supruge koji su bili veliki".

Matijević navodi da se njegova supruga nekoliko puta obratila centru za socijalni rad i da je jednom čak bila i bolnici, tvrdeći da ju je on udario u nos, ali on tvrdi da to nije istina.

Prema njegovim rečima, nakon svega toga, određeno je, od 1. decembra 2010. godine, sprovođenje nadzora nad njihovom porodicom, a ubrzo je nakon toga Nataša zatražila da bude smeštena u sigurnu kuću u Zagrebu. "Znači to je nova laž koja pada u vodu da ju je socijalna služba smestila u sigrunu kuću. Ona je zahtevala da je smeste u sigurnu kuću", rekao je Matijević i prikazao dokumente za koje tvrdi da to i dokazuju.

Ubrzo nakon toga, naveo je Matijević, usledila je Natašina tužba za razvod braka, ali se nijednom nije pomenulo da će ona odvesti Reu u Srbiju, što je kasnije učinila.

On tvrdi i da je njegova supruga zatražila da mu bude oduzeto roditeljsko pravo i da se odredi mera zaštite od nasilja u porodici da ne može da joj priđe na 50 metara.

Matijević je, zbog celog slučaja, zatražio i prijem kod vicepremijera Aleksandra Vučića ili ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića, jer tvrdi da je cela priča ispolitizovana.

"Nažalost, u sve se uključio srpski politički vrh. Postupak u Srbiji traje tri godine i njega je pokrenula Republika Hrvatska. Žao mi je što su (savetnik predsednika Srbije Oliver) Antić, Vučić i Selaković dali izjave za medije o ovom slučaju, jer ne znaju njegovu pozadinu", naveo je Matijević.

On je rekao da zbog toga bio u Vladi Srbije i Ministarstvu pravde i tražio prijem, dodavši da mu je rečeno da će ga oni primiti.

Matijević je rekao da mu je žao što država Hrvatska nije zaštitila Reu jer ceo državni vrh te zemlje zna da je dete prešlo granicu sa pasošem Srbije, iako tada nije imala njeno državljanstvo već samo hrvatsko.

"To je ono što takođe reba ispitati"
, rekao je Matijević, koji je, na pitanje zbog čega njegova supruga sve to radi, rekao da je to pitanje za nju, a da protiv njega nikada nije vođen nijedan postupak.

Izvor: Kurir

Pogledajte još