Federer u nedelju za rekordnu 15. titulu

VIMBLDON, 4. jula 2009. (Beta-AP) - Švajcarski teniser Rodžer Federer sastaće se u finalu Vimbldona sa Amerikancem Endijem Rodikom i pokušaće da osvoji rekordnu 15. titulu na gren slem turnirima.

U dosadašnjim susretima Federer je pobedio Rodika u 18 od 20 mečeva.

Federer će igrati u sedmom uzastopnom finalu na Vimbldonu, a u 20. na gren slem turnirima. Ako pobedi Rodika, ući će u istoriju kao teniser koji je najviše puta osvajao gren slem turnire.

Pobeda bi Federeru, takođe, donela i šestu titulu na Vimbldonu, ali i povratak na poziciju "broj jedan" na ATP listi, na kojoj je sada Španac Rafael Nadal.

"Veoma sam ponosan na sve moje rekorde, zato što kao dete nikada nisam mislio da ću biti tako uspešan", rekao je Federer.

On je dodao da bi bio srećan da je osvojio nekoliko turnira, možda i Vimbldon, a došao je do toga da igra u šestom uzastopnom finalu na gren slem turnirima.

Švajcarac je dodao da mu je drago kada ljudi pričaju da je najbolji teniser u istoriji tenisa.

"To znači da radim nešto dobro, ali pustite me da zavšim karijeru i da vidimo šta će se dogoditi do kraja", rekao je Federer.

Rodik je izgubio od Federera 18 puta, uključujući i dva finala na Vimbldonu 2004. i 2005. godine. Pobedio je dva puta, ali na tvrdim podlogama.

Pogledajte još