Opština Stari grad najavila tužbu protiv Femili sporta

"U skladu sa zakonskim i ugovornim okvirima sledeći korak opštine Stari grad je podnošenje tužbe protiv firme Femili sport. Država će svakako rešiti ovaj slučaj, tako što će ga prepustiti nadležnim sudskim organima, koji će na osnovu sudske presude doneti konačnu odluku", navodi se u saopštenju.

Kompanija Femili sport je ranije danas saopštila da je "neprijatno iznenađena količinom neistina" koje je iznela beogradska opština Stari grad u obrazloženju raskida ugovora za zakup sportskog centra.

Ova kompanija, koja je u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, navela je da je uredno plaćala sve obaveze određene ugovorom, pa čak i ona zaduženja koja su, prema oceni kompanije, bila "15 puta više od regularnih računa".

Prethodno je Opština Stari grad u ponedeljak saopštila da je raskinula ugovor sa Femili sportom na osnovu neizmirenih računa za iznajmljivanje sportskog centra "Milan Gale Muškatirević".

U večerašnjem saopštenju Opština Stari grad navodi da pravda i zakon moraju biti jednaki za sve i da imovinu građana te beogradske opštine ne može niko da otme.

"Činjenice su da u ugovoru između GO Stari grad i firme Femili sport jasno stoji da ukoliko Femili sport svake godine ne organizuje ATP turnir, ne plaća redovno zakupninu, opština Stari grad kao zakupodavac ima obavezu da sa njima raskine ugovor. Odluka o raskidu ugovora je doneta zato sto je nastupio raskidni uslov, odustanak od turnira i ne moze se nikako drugacije tumačiti", dodaje se u saopštenju.

Femili sport je danas naveo da je kroz centar prošlo "stotine hiljada ljudi" i da se četiri godine organizuje turnir Srbija open, kao i da je taj deo Beograda sada postao "biser grada", koji je ranije bio "livada zarasla u korov".

Iz Opštine Stari grad su prokementarisali i ove navode Femili sporta.

"Uostalom, da li je na pomenutoj lokaciji bila livada najbolje znaju vlasnici, građani Starog grada koji na istoj igraju tenis poslednjih 25 godina", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još