Poraz odbojkašica Zvezde na startu Lige šampiona

Najefisnija u pobedničkoj ekipi bile su Menon Flier sa 15 i Bilavan Apiniafong sa 14 poena. U redovima Zvezdi najbolja je bila Ljubica Kecman sa 13, dok su Jelena Trnić i Adela Helić zabeležile po osam poena.

Odbojkašice azerbejdžanskog tima su meč u hali Šumice otvorlie odličnim servisima i stekle prednost, koje igračice Zvezde nisu uspele da sustignu do kraja seta.

Na prvom tehničkom tajm-autu Igtisadči je vodio sa 2:8, na drugom je bilo 7:16, a prvi put su dvocifrenu prednost stekle u finišu seta kada je bilo 11:21.

Gostujuća ekipa je taj deo igre lako privela kraju i povela sa 1:0 u setovima (15:25).

Šampionke Srbije su odlično počele drugi set i povele sa 8:2, ali je Igtisadči do drugog tehničkog tajm-auta uspeo da preokrene rezultata na 14:16, a potom i da uveća prednost za konačnih 16:25.

Izabranice Ratka Pavlicevića su i na početku trećeg seta imale prednost, vodile su sa 8:5, ali su odbojkašice Igtisadčija prvo sustigle tu prednost, a potom i povele (12:11).

Odbojkašice Zvezde su finiš trećeg seta, uz požrvovanu igru u odbrani, dobrim servisima i dobrim blokom, učinile uzbudljivim, ali su iskusnije igračice iz Azerbejdžana ipak dobile i taj set za konačnu pobedu od 3:0 u setovima.

Meč u hali Šumice odigran je pred oko 600 gledalaca, a među njima je bilo i nekoliko desetina gostujućih navijača, koji su često bili bučniji od domaće publike.

Beta

Pogledajte još