Kada i kako opraštaju horoskopski znaci ?

Ovan oprašta kada vidi iskreno kajanje

Ovnove nije teško uvrediti , ali na svu sreću oni nisu zlopamtila. Ako ste ih jako uvredili, vrlo je moguće da nekoliko dana neće razgovarati s vama, ali nakon nekog vremena i tvrdoglavi Ovan će popustiti. Ovnovi cene iskrenost, a oprostiće vam jedino kada procene da se stvarno kajete.

Bik oprašta samo prijateljima

Biku nikako, ali nikako ne dirajte ego. Ukoliko se osete ugroženo, mogli bi vas zauvek izbrisati iz svog života. Temperamentni su i osvetoljubivi. Bik je izuzetno odan i veran, stoga isto očekuje zauzvrat. Oprostiće vam, ali mora znati da ste iskreni i uvek tu za njega.

Blizanci lako opraštaju

Blizancima je jezik često brži od pameti, pa će to znati da prepoznaju i kod drugih. Neće vam zamerati, a oprostiće vam ako im je stalo do vas. Najlakše opraštaju posle nekoliko iskrenih reči u romantičnoj atmosferi.

Raku je potrebno mnogo truda

Rakovi su skloni promenama raspoloženja, a vole i da se osvete za stvari koje su im nanele bol. Teško će vam oprostiti neveru ili odavanje njihove tajne. Oprostiće samo ako vidi da ste se jako potrudili i dobro mu objasnili zašto se kajete. Mali znak pažnje takođe nije na odmet.

Lav - Ko? Šta? Gde? Kako?

Lavovi ne razmišljaju mnogo o svojim postupcima pa se često iznenade kada im kažete da vas je nešto povredilo. Kada dođe do svađe, samo se povuku i ne mešaju se. Retko se izvinjavaju, ali ni ne očekuju izvinjenje. Kod Lavova je najbolje da se svi pretvaraju kao da se svađa nikada nije dogodila.

Devici se jasno i glasno izvinite

Prevrtljive Device su tvrdoglave i često osvetoljubive. Njima je teško izviniti se za svoje greške, jer one često preuveličavaju sve što se događa. Od svakoga ko je zabrljao žele jasno i glasno izvinjenje, kojim će potvrditi da su bile u pravu. Tek tada će prestati s preuveličavanjem u svojoj glavi i razmišljanjem o osveti.

Vaga je kraljica drame i igre

Vage će vam napraviti dramu oko svega, one to jednostavno vole. Neće dobro podneti nikakav sukob u njihovom životu. Ako tražite oproštaj od njih, imajte na umu da se vole igrati "toplo - hladno". U jednom trenutku biće spremne sve da vam oproste, a već u drugom će se predomisliti. Njihovo razmišljanje možete podstaći poklonom uz iskreno izvinjenje.

Škorpiji treba puno vremena

Škorpije su tvrdoglave, osvetoljubive i teško opraštaju. Često zbog toga prekidaju prijateljstva i veze. Potrebno im je da drugima pokažu kako s njima nema šale. Mogu proći i godine pre nego što progovore s vama. Škorpije dobro reaguju na bilo kakvu pomoć u uspinjanju na društvenoj lestvici, pa ako ih pozovete na dobru žurku ili ih upoznate s pravom osobom, imate dobre šanse da vam oproste u bližoj budućnosti.

Strelac razmišlja razumno

Oni uvek opraštaju svima, jer misle da svako zaslužuje drugu priliku. Oni će svaku priču sagledati iz svih uglova. Ako im objasnite zašto niste bili iskreni prema njima i ako uvide da ih niste namerno povredili, oni će vam bez problema oprostiti. Rasprava o problemu je nužna i iako lako praštaju, nećete izbeći raspravu.

Jarac je spreman na sve

Jarčevi su izuzetno ponosni i osvetoljubivi, pa ne opraštaju lako. Vole da ogovaraju i često će oni, koji su ih povredili, biti na meti njihovih zlonamernih tračeva. Zbog toga se većina nas boji da povredi Jarca, jer znamo da nam on vrlo lako može uništiti ugled. Podmićivanje bilo kakve vrste, hranom, poklonom ili novcem, popraviće raspoloženje vašeg povređenog Jarca.

Vodolija, uz malo truda oprostiće vam

Vodolije opraštaju njima važnim ljudima, jer sebe smatraju izuzetno moralnim i poštenim ljudima. No, ako ste izrazito negativni i nepovoljno utičete na njih, oprost i nastavak veze biće teško ostvarivi. Vodolije ponekad kažu da su vam oprostile, iako u stvari nisu, ali moguće ih je uveriti ako im dokažete da ste vi krivi i iskreno se izvinite.

Ribe stavljaju ponos ispred svega

Ribe su jedan od najponosnijih znakova u horoskopu. Teško praštaju izdaju i prevaru, a čak i ako oproste, distanciraće se od vas. One su vođene svojom intuicijom, i ako osete da vam trebaju oprostiti, oprostiće vam, a ako ne, onda će se potruditi da nestanete iz njihovog života.

izvor: cosmopolitan.hr, B92

Pogledajte još