Ana Sofrenović na Radiju TRI 95,8

0

Ana Sofrenović bila je gost našeg Radija TRI. Sa koleginicom Ljiljom pričala je o tome koji festivali i kulturne manifestacije su najvažniji za Beograd i Srbiju i zbog čega?

„U gradu volim Festival autorskog filma, volim da pogledam i dokumentarne filmove, tu su i dečiji festivali kao što je 'Kids fest'… Ponuda je sve veća i veća“.

Ana je živela i u inostranstvu, pa ju je Ljilja zamolila da uporedi situaciju kod nas i van granica naše zemlje kada je kultura u pitanju.

„U pogledu festivala sve se više približavamo svetskim metropola. Beograd ima jednu lepu osobinu, a to je da se brzo obnavlja. Ovde se stvari jako brzo menjaju, stalno se nešto novo dešava. Možda nam se ne dopadaju sve promene, ali se dešava definitivno nešto. Možda smo malo „tanki“ u kontinuitetu, pa bi valjalo da napravimo neku ravnotežu.“

Ana je i odličan vokalni solista i nastupiće u okviru ovogodišnjeg Džez festivala.

„Na Džez festivalu 26. oktobra u Velikoj sali Doma omladine biće predstavljen moj projekat koji se zove „Voices. Kombinacija je glume, muzika i još nekih vidova umetnosti, ali sve je bazirano na improvizaciji. To je rezultat nekog mog rada u poslednjih deset godina.“

Ovo će biti samo početak projekta Voices.

D.A.R.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.