Misterija "Plavog anđela" sve dublja: Marije nema u DNK bazi podataka otete dece

0

DNK plavokose devojčice iz romskog tabora u centralnoj Grčkoj koju su tamošnji Romi, prema sopstvenoj tvrdnji, “ilegalno usvojili” od para bugarskih Roma koji je nisu hteli, ne odgovara nijednom od uzoraka iz Interpolova međunarodne DNK baze podataka otete i nestale dece.

Ovo ukazuje da devojčica nije jedno od stotina dece čiji nestanak svake godine Interpolu prijavljuju njihovi roditelji, pri čemu u ovu bazu podataka nisu uključena nestala deca iz SAD.

To još uvek održava nadu nekoliko američkih porodica koje veruju da bi pronađena devojčica mogla biti upravo njihovo nestalo dete, a naročito roditelja male Lize Irvin, koja je 2011. kao beba nestala iz svog doma u Kanzas Sitiju.

Njen moguć sadašnji izgled, koji su rekonstruisali stručnjaci Nacionalnog centra za nestalu i eskploatisanu decu SAD, zaista dosta podseća na Mariju.

Na osnovu pregleda zuba veruje se da je Marija stara između 5 i 6 godina, a kompletna DNK analiza koja je u toku treba da utvrdi njenu tačnu starost i moguće nacionalno poreklo.

Devojčica o kojoj trenutno brine humanitarna organizacija “Osmeh deteta” govori samo romski, u međuvremenu je naučila i par reči grčkog, a na osnovu sudskog naloga uskoro bi uz pomoć prevodioca trebalo da je ispita i psiholog.

Oni koji o njoj ternutno brinu kažu da je zdrava i dobro raspoložena, ali da ne voli i često odbija hranu koju pripremaju u bolnici u kojoj je smeštena.

Od DNK analize se očekuje i razrešenje slučaja plavokosog deteta pronađenog u romskom naselju u irskoj prestonici Dablinu. Ova devojčica, stara sedam godina, za sad je stavljena pod starateljstvo države, a u međuvremenu će od nje i ljudi koji tvrde da su joj roditelji biti uzeti uzorci DNK, kako bi se utvrdilo da li su u srodstvu.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

Your email address will not be published.