Misterija "Plavog anđela" sve dublja: Marije nema u DNK bazi podataka otete dece

Ovo ukazuje da devojčica nije jedno od stotina dece čiji nestanak svake godine Interpolu prijavljuju njihovi roditelji, pri čemu u ovu bazu podataka nisu uključena nestala deca iz SAD.

To još uvek održava nadu nekoliko američkih porodica koje veruju da bi pronađena devojčica mogla biti upravo njihovo nestalo dete, a naročito roditelja male Lize Irvin, koja je 2011. kao beba nestala iz svog doma u Kanzas Sitiju.

Njen moguć sadašnji izgled, koji su rekonstruisali stručnjaci Nacionalnog centra za nestalu i eskploatisanu decu SAD, zaista dosta podseća na Mariju.

Na osnovu pregleda zuba veruje se da je Marija stara između 5 i 6 godina, a kompletna DNK analiza koja je u toku treba da utvrdi njenu tačnu starost i moguće nacionalno poreklo.

Devojčica o kojoj trenutno brine humanitarna organizacija “Osmeh deteta” govori samo romski, u međuvremenu je naučila i par reči grčkog, a na osnovu sudskog naloga uskoro bi uz pomoć prevodioca trebalo da je ispita i psiholog.

Oni koji o njoj ternutno brinu kažu da je zdrava i dobro raspoložena, ali da ne voli i često odbija hranu koju pripremaju u bolnici u kojoj je smeštena.

Od DNK analize se očekuje i razrešenje slučaja plavokosog deteta pronađenog u romskom naselju u irskoj prestonici Dablinu. Ova devojčica, stara sedam godina, za sad je stavljena pod starateljstvo države, a u međuvremenu će od nje i ljudi koji tvrde da su joj roditelji biti uzeti uzorci DNK, kako bi se utvrdilo da li su u srodstvu.

Izvor: Blic

Pogledajte još