Gore Konaci na Kopaoniku!

Požar koji je večeras izbio na Kopaoniku u apartmanskom naselju "Konaci" je lokalizovan i radi se na njegovom gašenju, izjavila je agenciji Beta portparolka Policijske uprave u Kraljevu Kristina Nikolić.

"Požar je izbio u apartmanskom naselju na Kozniku, zahvativši krov i potkrovlje, a zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasnog odeljenja i policajaca Policijske ispostave na Kopaoniku, lokalizovan je i u toku je likvidacija požara", kazala je Nikolićeva.

U požaru nema povređenih, a svi gosti su evakuisani i premešteni u druge smeštajne kapacitete, saopšteno je iz MK Mountain Resorta.

Ona je navela da je vatra, prema podacima dobijenim od operativaca sa mesta požara, zahvatila veći deo apartmanskog naselja "Konaci", s obzirom da je sagrađen od drveta.

"Za sada je zbog mraka nemoguće proceniti štetu i sutra će se po nalogu tužioca započeti sa istragom tog požara", rekla je Kristina Nikolić.

Iz MK Mauntin rizorta (Mountain resort), u čijem su sastavu "Konaci", saopšteno je da su svi gosti evakuisani i premešteni u druge smeštajne kapacitete u okviru tog kompleksa.

Dodaje se da nadležne službe ispituju uzrok požara i nastalu štetu, o čemu će javnost biti naknadno informisana.

Sunčani vrhovi, poznati kao Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona, prostiru se na 6.475 kvadratnih metara zemljišta i imaju površinu od 29.635 kvadrata, a stanovi su ukupne površine 2.930 kvadrata.

Od 2008. godine nalaze se u vlasništvu MK grupe, srpskog biznismena Miodraga Kostića.

Izvor: Kurir, Novimagazin

Pogledajte još