“Vizualizator“ od 1. do 4. novembra u Beogradu

0

Multidisciplinarni događaj „Vizualizator“ koji će biti realizovan od 1. do 4. novembra na više lokacija u Beogradu inovativnim pristupom pokušaće da proširi nivo znanja u olasti vizualne umetnosti, ali i da utiče na nedostatak razumevanja koji mediji imaju prema fotografiji.

,,Vizualizator’’, koji ima za cilj da poveže institucije i  pojedince iz profesija vezanih za fotografiju analiziraće fotografiju iz više aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo.

Nadamo se da ćemo edukacijom podići svest i razvijanje kritičkog mišljenja pri tumačenju i  razumevanju vizuelnih umetnosti. Implementacija fotografije u osnovno obrazovanje je dugoročni cilj kojem stremimo”, izjavio je Zvezdan Mančić. On je dodao da će eksperti iz inostranstva doprinositi ovom projektu učestvovanjem u online diskusijama, kao i u nekoliko radionica, gde će preuzeti ulogu predavača.

Ovaj projekat će biti realizovan od strane Centra za razvoj fotografije u saradnji sa Akademijom umetnosti i Udruženjem novinara Srbije, projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja departmana za medije i departmana za vizuelne umetnosti, kao i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.