Eksplozija u fabrici slatkiša, poginula jedna osoba (FOTO)

U trenutku eksplozije, koja je dovela do rušenja tavanice, u fabrici "Bluberi" u industrijskom parku Sjudad Huarez nalazilo se oko 300 radnika, preneo je britanski BBC.

Do eksplozije je došlo na spratu fabrike "Dulses Bluberi", usled čega se srušio krov i izazvao povrede radnika koji su se nalazili u prizemlju, izjavio je jedan od zaposlenih, Ismael Bušet, a prenela agencija AP.

Uzrok eksplozije još nije zvanično utvrđen, ali je Bušet rekao da je u fabrici, u kojoj se proizvode gumene i druge bombone, nedavno ugrađen novi parni bojler.

Direktor Uprave za civilnu zaštitu u Sjudad Huaresu Fernando Mota je izjavio da su vatrogasci unutar postrojenja pronašli telo jednog radnika, dok su šestorica od 40 povređenih u bolnici u teškom stanju. Nekoliko zaposlenih se još vodi kao nestalo i moguće je da su zarobljeni među ruševinama, naveo je Mota.

(old_image) Foto: Raymundo Ruiz / AP Photo

Buše je dodao da se uoči eksplozije na tom području osetio miris kiseline, ali su zaposleni mislili da to nije nešto neobično, pošto je taj deo postrojenja nedavno izgrađen.

(old_image) Foto: Raymundo Ruiz / AP Photo

Na fotografijama sa mesta nesreće se može videti da radnici imaju povrede koje nalikuju hemijskim opekotinama. Fabrika "Dulses Bluberi" zapošljava 300 radnika, a slatkiši koje oni proizvedu se šalju distributeru u gradu El Paso u američkoj saveznoj državi Teksas.


B92

Pogledajte još