Zvezda osudila transparent navijača Makabija

"Bio je to podmukao pokušaj da se grubo naruši ugled Crvene zvezde i ne može da služi na čast organizatoru utakmice, a pogotovo ne navijačima Makabija", saopštila je Zvezda.

Pristalice kluba iz Tel Aviva istakle su sinoć pre utakmice veliki transparent na kome je pisalo "Mi smo Makabi, a ko ste je..te vi." Ovo je izraelskom klubu bila prva utakmica kod kuće u Evroligi, a navijači taj slogan nose na majicama, duksevima i šalovima.

"Želja da se omalovaži protivnik, u ovom slučaju KK Crvena zvezda, na način na koji su to uradile pristalice Makabija, jeste grubo narušavanje fer-pleja, sportskog kodeksa i ne priliči renomiranom takmičenju kakvo je Evroliga i kluba kakav je Makabi – Ponos Izraela", saopštio je beogradski klub.

Zvezda je saopštila da taj transparent ne priliči njoj jer je do sada osvojila 15 nacionalnih titula i šest kupova "u državi koja je višestruki svetski i evropski prvak".

U saopštenju Zvezde ocenjuje se da su navijači Makabija pokušali tako da dođu "u žižu javnosti", ali da su izabrali pogrešan put, kao i da nisu bili ni prineti njenim "Delijama", koji su, kako se navodi, "održale čas navijanja" pristalicama izraelskog kluba.

"Crvena zvezda nije zaslužila takav doček, a o tome svedoči i podatak da je Makabi svaki put u Beogradu uživao veliko gostoprimstvo. Prvi međusobni meč odigran je pre 40 godina, a i to su očigledno zaboravili navijači Makabija. Neka im još jednom služi na čast", saopštili su crveno-beli.

Beta

Pogledajte još