EVROLIGA: Partizan pregazio Nanter

To je prva pobeda srpskog šampiona u elitnom takmičenju ove sezone nakon startnog neuspeha u gostima protiv Barselone.

Utakmica je odigrana pred oko 7.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Huan Arteaga (Španija), Roberto Kjari (Italija) i Jurgis Laurinavičijus (Litvanija).

PARTIZAN: Arnautović, Lovernj 6, Vesterman 3, Dalo 4, Milosavljević 26, Bogdanović 16, Gagić, MUsli 10, Šalić, Andrić, Kinzi 8, BEzbradica.

NANTER: Nzeuli 6, DŽudit, Jaiteh 8, Korosin 3, Mičam 6, Gladir 3, Foster 5, Tomas 2, Traore 5, Danijels 5.

Partizan je ostvario veoma značajnu pobedu u borbi za plasman u Top 16 fazu Evrolige, a dodatni plus je i velika razlika koja će biti važna u mogućem direktnom duelu.

Pored toga, mlada ekipa crno-belih pokazala je da je nešto naučila iz prošlogodišnjeg iskustva igranja u Evroligi.

Nije se ponovio "slučaj Bamberg", pa sada Partizan mirno može da čeka okršaj sa ukrajinskim Budiveljnikom u Kijevu sledeće nedelje.

Crno-bele je večeras do pobede vodio pre svih maestralni kapiten Dragan Milosavljević koji je dokazao da nije bez razloga letos dobio traku i poverenje stručnog štaba. Pored njega, u trećoj četvrtini, kada je Partizan definitivno rešio pitanje pobednika, istakao se raspoloženi Bogdan Bogdanović.

Kada se na to doda "granitna" odbrana, učinak Amerikanca Tarensa Kinzija i snažna podrška sa tribina krcatog Pionira, bilo je jasno da šampion Srbije i Jadranske lige ide ka sigurnoj i ubedljivoj pobedi.

Pogledajte još