Za ponedeljak, 6. jul 2009.

BEOGRAD, 6. jula 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene ekonomskoj krizi i viznoj liberalizaciji sa EU.

ALO - "Laušević će robijati sa Legijom", list pise o izručenju glumca Žarka Lauševića u Srbiju. "Arapske diplomate na meti otmičara!", o skandalu na Univerzijadi.

BLIC - "Tadić može da pomiluje Lauševića", izveštaj o glumcu koji treba da bude deportovan iz SAD. Izjava ministra policije Ivice Dačića naslovljena je sa "DS je naš dugoročni partner". O najavi gradnje mosta Zemun-Borča list piše pod naslovom "Kredit od Kine već u septembru".

BORBA - O odbrani od poplava - "Država nema para za odbranu od poplava". "Za odlaganje realizacije nekih planova premijeru kriva svetska ekonomska kriza", pise list. "Šestoro mrtvih u tri saobraćajne nesreće", o saobraćajnim nesrećama.

VEČERNJE NOVOSTI - List iz Vlade Srbije saznaje da "Nema novih nameta", a tekst o proizvodnji Fijata naslovljen je "Fijat ubrzava". Saobraćajnim nesrećama posvećen je naslov "Osam smrti u pet sudara".

GLAS JAVNOSTI - "Opštinski čelnici prevarili radnike", o pretnjama radnika iz Kuršumlije radikalizacijom protesta. "Narkomane nema ko da leči", piše list.

DANAS - "Predlog ne mora biti prihvaćen", izveštaj je o viznoj liberalizaciji, a "Ujedinjeni front (ne)moguć", naslov je o najavljenim protestima sindikata. O visokom predstavniku EU Havijeru Solani list piše pod naslovom "Smiren i zadovoljan".

KURIR - Pod naslovom "Mlada trofrtaljka", o angažmanu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića u muzici. "Prodaje se B92!", piše list.

POLITIKA - "Umnožavanje desničarskih grupa", naslov je posvećen pojavi u Srbiji, a intervju sa Nobelovcem Džozefom Stiglicom naslovljen je "Najgore je prošlo, ali svetska ekonomija ostaje slaba". O odluci Ministarstva finansija list piše pod naslovom "Odzvonilo telefonskim kvizovima".

PRES - "Lauševića izručuju za 15 dana?!", o slavnom glumcu. "Srbi se tuširaju manje od tri puta nedeljno!", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Sledi još jedan rebalans budžeta", izjava je premijera Srbije Mirka Cvetkovića. "Dvadesetogodišnji rat srpskih malinara", o raspravama malinara i hladnjačara.

Pogledajte još