Kosovo: Kfor vežbao za moguće "nemire" na izborni dan

0

Međunarodne snage na Kosovu (Kfor) održale su nedavno vežbu pod imenom "Srebrna sablja" (Silver Saber) u kampu Vrelo u blizini Prištine, koja je imala za cilj da pripadnike Kfora, policije i Euleksa pripremi za moguće nemire na izborni dan, 3.novembra.

Pripadnici Kfora, kosovske policije i Euleks policije vežbali su, prošle nedelje ponašanje tokom demonstracija, navedeno je u saopštenju austrijske vojske čiji je kontingent u sastavu Kfora.

Ovo je, kako se navodi, bila priprema za lokalne izbore na Kosovu, to jest moguće „civilne nemire„.

Austrijska vojska ukazuje da dogadjaji od marta 2004. i 2011. pokazuju da konflikt može u svako doba da izbije, i pored aktuelnog mirnog stanja.

Vežba je protekla uz prisustvo komandanta Kfora italijanskog general-majora Salvatorea Farine, kao i njegovog austrijskog zamenika brigadira Antona Veselija. Austrijski vojnici, kako se navodi, pod komandom Johanesa Triksla uspeli su profesionalno da obave sve zadatke.

Vojska ističe da se obuka u Austriji, ali i na terenu, pokazala uspešnom i da su vojnici ispunili sve zadatke na veliko zadovoljstvo pretpostavljenih.

Komandant austrijskog kontingenta pukovnik Markus Kolveg rekao je da je i pored neprestanih napora kojima su izloženi vojnici proteklih nedelja kontingent uspeo da ispuni svoje zadatke iznad norme.

On je kazao da je veoma ponosan na svoje vojnike, dodajući da ovakav uspeh doprinosi povećanju reputacije austrijske vojske.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.