Najbolje vežbe za vaš horoskopski znak

Ovan

Vežbanje vam je normalna aktivnost, ne zamarate se previše, podiže vam raspoloženje i smanjuje stres. Volite da pobeđujete i naginjete ka takmičarskim sportovima, ali izbegavajte aktivnosti koje izazivaju ljutnju ili bes, one vam mogu podići krvni pritisak i izazvati glavobolje. Umete da se zanesete pa se pazite, to može da dovede do udaraca, modrica, čak i povreda glave. Aktivnosti koje bi vam najviše odgovarale: tenis, fudbal, biciklizam, dizanje tegova, mačevanje i moto sportovi.

Bik

Bikovi vole udobnost – i hranu – tako da vežbanje može da deluje kao obaveza. Ali, kako starite pokazujete sklonost kanabacivanju kilograma, tako da morate da imate redovne dnevne aktivnosti. Jednostavne stvari poput istezanja i vežbi za jačanje mišića će biti dovoljne, samo dodajte i nešto poput plesa. Izbegavajte veoma takmičarske sportove. Aktivnosti koje bi mogle da vam odgovaraju su džogiranje, tenis, skijanje i trbušni ples. Priroda vas motiviše, tako da možete da idete u šetnje ili vožnje biciklom po prirodi. Muzika će vas motivisati da vežbate, a pošto volite da budete kod kuće, kupovina kućnih sprava za vežbanje bi bila dobra ideja.

Blizanci

Tipičan pripadnik ovog znaka je stalno u pokretu, tako da vaš stil života pomaže da ostanete u formi. Potrebno je da izbegavate dosadu i rutinu, slabe su šanse da će vam pažnju zadržati nešto što nije intelektualno stimulišuće. Motivisaće vas uključivanje muzike i društva u svakodnevne fizičke aktivnosti. Izbegavajte plitko disanje i preterivanje, pluća su vam osetljiva. Za vas su savršen izbor grupne vežbe i sportovi. Ukoliko nađete vremena i strpljenja, joga će pomoći da držite prehlade i grip na odstojanju.

Rak

Rak je tip koji se vezuje za svoj sport, sposobni ste da nađete jedan sport i da se njime bavite dugo i posvećeno, gurajući sebe do krajnjih granica. Privlače vas vodeni sportovi i pripadanje timu. Pokreti plivanja vam dolaze prirodno i lako. Rakovi su skloni dobijanju naslaga na stomaku, tako da bi bilo dobro da posvetite pažnju trbušnjacima.

Lav

Lavovi vladaju svetom sporta i rekreacije, tako da vam bavljenje sportom i ostajanje u formi ne pada teško. Redovno vežbanje je dobro za vašu cirkulaciju, ali izbegavajte preterivanje, posebno u gornjem predelu leđa. Vežbanje pred drugima vas privlači, samo nemojte previše vremena provoditi pred ogledalom. Vi ste rođeni vođa, tako da vam kursevi verovatno neće biti zanimljivi, jer je neko drugi glavni. Lavovi, posebno muški pripadnici ovog znaka, su skloni srčanim problemima, pa ne bi bilo loše da da ojačate svoj cirkulacioni sistem džogiranjem ili hodanjem na svežem vazduhu. Aktivnosti koje bi mogle da vam se dopadnu su pilates, ples u paru i svaka aktivnost gde možete da se razmećete. Samo ne zaboravite istezanje.

Devica

Generalno Device vole da budu u formi, međutim, vaše zanimanje verovatno potiče od činjenice da želite da budete u formi, pre nego od taštine. Sa naizgled beskrajnom energijom, dobro reagujete na sportove koji uključuju rad svih grupa mišića, tako da sportovi poput biciklizma, fudbala i hokeja mogu da vam drže interesovanje. Volite da provodite vreme napolju, tako da bi trebalo da izbegavate teretane. Postavite sebi realne ciljeve, kako biste izbegli razočarenje. Uglavnom su Device veoma snažne, tako da bi i sportovi izdržljivosti trebalo da vam gode.

Vaga

Vage treba d se koncetrišu na nežne i organizovane fitnes opcije – spa centri vam se dopadaju, opcije su vam i golf i klizanje, ali spore vežbei istezanje će vam usporiti mozak. Izbegavajte dizanje većih težina i bilo koju aktivnost koja bi mogla da vam ošteti donji deo leđa. Skloni ste zamoru, pokušajte da ostanete motivisani. Nalaženje društva za vežbanje je dobra ideja, samo gledajte da se ne zanesete druženjem do te mere da zaboravite na vežbanje.

Škorpija

Škorpije vole intenzivnost, tako da bi bilo dobro da se uključite u zahtevne, naporne i takmičarske sportske aktivnosti. Iako vas privlače zahtevne aktivnosti, pokušajte da se kontrolišete, pošto ste skloni povredama ligamenata i drugim povredama uzrokovanim naporom. Za vas su idealni boks, borilačke veštine, triatloni i trčanje. Pošto vam je potrebno dosta vremena nasamo, verovatno ćete sami i mnogo brže voziti ili trčati. Nakon ovakvih napora, koncentrišite se na mali period odmora.

Strelac

Najzdraviji od svih znakova, Strelcu je potrebno mnogo vežbe, posebno aktivnosti van kuće. Skijanje i biciklizam su dobre opcije, pošto imate jake noge i butine. Fokusirajte se na istezanje koje gradi fleksibilnost i izbegavajte preterani napor u predelu leđa. Možete biti skloni nesrećama, tako da bi bilo dobro da budete oprezni pri skijanju. Dišite duboko tokom vežbanja. Pomaže vam ako vežba ima poentu, takao da su za vas takmičenja dobra ideja. Teretane vam takođe odgovaraju, a ako nađete društvo, imaćete bolju motivaciju.

Jarac

Jarčevi ne očekuju trenutne efekte, tako da su ovde u pitanju vežbe izdržljivosti. Pošto vaš znak ima jake kosti i zglobove, morate redovno da se krećete kako biste izbegli da se osećate kruto. Penjanje i planinarenje privlače planinsku kozu u u vama, i ispunjavaju vašu potrebu za izazovom. Džogiranje, šetnje i biciklizam su dobre opcije, posebno na duže staze. Samo pazite kolena, i ne bavite se eksplozivnim sportovima.

Vodolija

Vodolije ne vole da se osećaju sputano, tako da, što je komplikovanija vežba, vama će biti privlačnija. Ekstremni sportovi su za vas, ali i ples vam odgovara, zbog slobode pokreta. Izbegavajte hranu sa previše skroba, posebno pre vežbanja, pošto imate tendenciju da se osećate umorno nakon te grupe hrane. Treniranje za triatlone i trčanje na duge staze vam takođe odgovara, pošto ste tu prepušteni sami sebi. Izbegavajte rutinu, i bavite se aktivnostima koje će vam poboljšati cirkulaciju.

Ribe

Vaš znak nije baš naklonjen sportovima, izbegavajte naporne aktivnosti. Opcije poput joge i plesa vam pomažu da u telesnom skladu nađete balans i mir. Ribe su sklone problemima sa stopalima, tako da su vodeni sportovi savršen izbor za vas, pošto vam je voda manje-više prirodna sredina. Volite da jedete, tako da bi bilo dobro da nađete motivaciju za vežbanje. Volite muziku, tako da su za vas sjajne aktivnosti ples i aerobik, posebno ako nakon toga sebi priuštite i saunu.

Pogledajte još