Uhapšen poslanik kosovske skupštine Saša Đokić

Đokić je, kako je navedeno, kasno sinoć vređao Albance na nacionalnoj osnovi.

Kako Tanjug saznaje od porodice Đokić, poslanik kosovske skupštine se trenutno nalazi u policiji Kosova gde se čeka da javni tužilac pokrene postupak protiv njega na osnovu policijskog izvestaja sačinjenog sinoć.

Porodica smatra da je reč o "nameštaljci".

Portparolka policije Sabrije Kamberi je za prištinske medije rekla da je Đokić pritvoren u petak uveče.

"Posle dve žalbe koje je policija Kosova dobila u petak intervenisala je i uhapsila osumnjičenog, koji su suprostavljao hapšenju"
, rekla je Kamberi.

Ona je portvrdila da se prvo na ponašanje poslanika Đokića žalio jedan Srbin koji je policiji rekao da je ovaj sa psom ušao u njegov ugostiteljski objekat u Čaglavici i da je pretio njegovim gostima.

Druga žalba je zbog vređanja na nacionalnoj osnovi radnika jednog preduzeća albanske nacionalnosti, koji je pozvao policiju.

Nakon ispitivanja u prisustvu nadležnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Prištini, Đokiću je određeno policijsjko zadržavanje od 48 sati.

Tokom prethodnih deset dana Đokić je u nekoliko navrata izjavio da je ušao u predizbornu i izbornu koaliciju za lokalne izbore sa Demokratskom partijom Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija.

Prema tumačenju Ustavnog suda Kosova, poslanici Skupštine Kosova imaju imunitet jedino dok su na sednici Skupštine i za ono što budu uradili tokom sednice, dok van sednica ne uživaju imunitet.


Blic

Pogledajte još