SNS obeležila stranačku slavu

Domaćin slave, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, rekao je da ta stranka danas obeležava slavu u očekivanju da će svaka naredna godina biti bolja za građane Srbije.

Potpredsednik SNS je rekao da je lider te stranke Aleksandar Vučić odsutan jer predvodi privrednu delegaciju Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima,ali je ponovio njegove reči:

"Mi smo uvek dužni da stranačke interese podredimo državnim, da moć ne sme da nas opije, da ljudima moramo da vratimo veru, da Srbijom mora da se upravlja pošteno i da su rad i rezultati jedini kriterijumi koji će odrediti našu uspešnost. Srećna slava svima koji je danas proslavljaju!"
, rekao je Stefanović.

Na svojoj slavi, naprednjaci su ove godine inspirisani stihovima Petra Petrovića Njegoša. "Neka bude što bit ne može, a ja šta ću - ali sa kim ću? Malo rukah, malena i snaga - jedna slamka među vihorove, sirak tužni bez iđe ikoga. Bez muke se pjesma ne ispoja, bez muke se sablja ne sakova. U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci".

(old_image)
Foto: Emil Vas / Beta

Na stranačkim slavama, uvek se pomalo priča i o politici - potpredsednik naprednjaka navodi planove stranke do slave sledeće godine.

"Za sad republički izbori nisu u planu, to je nešto što ne možemo da garantujemo da neće biti, jer to ne zavisi samo od mene ili samo od SNS, ali nama nisu u planu... U planu nam je da uradimo mnogo više za Srbiju nego što je bilo urađeno mnogo godina unazad i te reforme koje sprovodimo diktiraju da u ovom trenutku ne planiramo izbore",
rekao je Stefanović.

Među prisutnima na slavi su bili potpredsednici SNS Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Igor Mirović, Bratislav Gašić, predsednik Izvršnog odbora stranke Radomir Nikolić.

Među gostima oko slavske trpeze nije bilo predstavnika drugih stranaka ni iz vlasti ni iz opozicije, sem najbližeg partnera naprednjaka, lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. Tu jeste bio Vladimir Cvijan, prethodnih nedelja oštar kritičar stranke na tviteru.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić čestitao je danas preko društvene mreže tviter slavu Sveta Petka članovima svoje stranke i građanima kojima je to krsna slava.

"Srećna slava Sveta Petka! Svim građanima koji slave slavu Sveta Petka i svim članovima Srpske napredne stranke, želim da svaka naredna godina bude uspešnija za Srbiju i sve njene građane"
, napisao je Vučić.



B92

Pogledajte još