Šta sve muškarce čini srećnim?

0

Profesor Robin Danbar sa Univerziteta u Oksfordu kaže da iako su razgovori sa prijateljima jednom dnevno jako važni, da bi se iskusili svi benefiti prijateljstva muškarci bi trebalo da se sreću sa četiri prijatelja dva puta nedeljno, piše Dejli Mejl.

Preporučene aktivnosti su u rasponu od igranja fudbala pa do druženja u kafiću uz ispijanje piva. Istraživanje je pokazalo da su muškarci koji se redovno viđaju sa prijateljima po pravilu zdraviji, brže se oporavljaju od bolesti, a i velikodušniji su.

Uprkos rezultatima istraživanja, dvoje od petoro muškaraca s prijateljima uspeva da se vidi samo jednom nedeljno, a druga trećina muškaraca retko kada stigne i to.

Muškarci provedu jednu petinu svog socijalnog dana na interakciju sa mrežom svojih, prosečno, 150 poznanika, uglavnom kroz društvene mreže, tekstualne poruke i telefonske razgovore. Međutim, istraživanje pokazuje kako se muškarci, da bi sprečili propadanje prijateljstva, s prijateljima moraju redovno lično nalaziti.

Udruženje za mentalno zdravlje Mind upozorava kako muškarce može pogoditi depresija zbog briga oko novca i nesigurnosti radnog mesta. Dugi radni sati takođe mogu imati dramatičan uticaj na muškarce, a provođenje vremena sa prijateljima može biti ključni deo borbe protiv depresije.

Odvajanje vremena za sebe vredi kao opšte pravilo za svaku osobu nezavisno od pola.

Ženski kutak

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.