Šta sve muškarce čini srećnim?

Preporučene aktivnosti su u rasponu od igranja fudbala pa do druženja u kafiću uz ispijanje piva. Istraživanje je pokazalo da su muškarci koji se redovno viđaju sa prijateljima po pravilu zdraviji, brže se oporavljaju od bolesti, a i velikodušniji su.

Uprkos rezultatima istraživanja, dvoje od petoro muškaraca s prijateljima uspeva da se vidi samo jednom nedeljno, a druga trećina muškaraca retko kada stigne i to.

Muškarci provedu jednu petinu svog socijalnog dana na interakciju sa mrežom svojih, prosečno, 150 poznanika, uglavnom kroz društvene mreže, tekstualne poruke i telefonske razgovore. Međutim, istraživanje pokazuje kako se muškarci, da bi sprečili propadanje prijateljstva, s prijateljima moraju redovno lično nalaziti.

Udruženje za mentalno zdravlje Mind upozorava kako muškarce može pogoditi depresija zbog briga oko novca i nesigurnosti radnog mesta. Dugi radni sati takođe mogu imati dramatičan uticaj na muškarce, a provođenje vremena sa prijateljima može biti ključni deo borbe protiv depresije.

Odvajanje vremena za sebe vredi kao opšte pravilo za svaku osobu nezavisno od pola.

Ženski kutak

Pogledajte još