Stalone se predstavio kao slikar u Sankt Peterburgu

0

Glumac je otvorio izložbu svojih apstraktnih slika u Rusiji. Obožavaoci "Ramba" su oduševljeni!

Otvaranje je privuklo veliki broj obožavalaca „Ramba“ i radoznalih gradjana ruske prestonice umetnosti. Stalone, pre svega poznat kao glavni glumac u kultnim filmovima „Rambo“ i „Roki“, na otvaranju izložbe naslovljene „Silvester Stalone. Umetnost. 1975-2013“ rekao je da mu je čast da izlaže u istorijskom gradu kakav je Sankt Peterburg i na takvom mestu kao što je Dvorac inženjera Ruskog muzeja.

– Ovde je predstavljena velika umetnost, pa je za mene neverovatno postignuće da ovde izlažem – rekao je Stalone na otvaranju, prenosi „Moskovski komsomoljec“.

Pošto je u mnogim filmovima Stalene igrao likove koji su bili antiruski nastrojeni, glumca su pitali da prokomentariše izjave nekih članova komunističke partije da je bogohuljenje da se Staloneova izložba otvori u Ruskom muzeju.

– Ako je moja poseta nekome izazov, neka tako i bude – odgovorio je glumac.

Direktor Ruskog muzeja Vladimir Gusev rekao je da Staloneove slike pokazuju karakter strasnog čoveka i da nisu amaterski radovi, već prava umetnost.

S druge strane, pošto je otvaranje privuklo oko hiljadu gra]ana Sankt Peterburga koji su u redu čekali da u]u, zamenica direktora Ruskog muzeja Jevgenija Petrova nada se da bi izložba mogla da posluži i drugoj svrsi, piše „Moskovski komsomoljec“.

– Postoji mogućnost da izložba probudi kod mladih ljudi interesovanje i za drugu modernu umetnost – rekla je Petrova.

U Ruskom muzeju izloženo je 27 slika i desetak fotografija Stalonea u ateljeu. Šest slika glumac je naslikao posebno za ovu izložbu.
Za posetioce izložba će biti otvorena od ponedeljka, 28. oktobra, do 27. novembra.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.