Partizan pobedio MZT u neizvesnoj završnici

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Terens Kinsi sa 26 poena, a Dragan Milosavljević je postigao 13. Za MZT Nikola Otašević dao je 16, a Stefan Sinovec i Aleksandar Kostoski dali su po 14 poena.

Partizan je loše počeo utakmicu, u četvrtom minutu, posle serije 10:0, bilo je 13:2 za MZT. "Crno-bele" je u igri držao Kinsi koji je u prvoj četvrtini postigao sedam poena. Posle prvih 10 minuta domaćin je vodio 21:16.

U drugoj četvrtini Kinsi je pogodio dve trojke i jednom za dva poena i tako doneo prvo vođstvo gostima 26:25. MZT je zatim napravio seriju 8:0 i poveo sa 33:25.

Partizan je ipak na odmor otišao sa prednošću 36:35, zahvaljujući Kinsiju koji je u prvom poluvremenu ubacio 15 poena.

Drugo poluvreme počinje rezultatskom klackalicom, a onda zahvaljujući Kinsiju i Milosavljeviću Partizan pravi seriju 7:0 i vodi 53:45. MZT je do kraja treće četvrtine smanjio zaostatak preko Sinoveca i Kostoskog na 55:51.

Partizan je u prvih pet minuta zadnje četvrtine vodio četri do šest poena razlike, a onda je MZT trojkama Kostoskog i Otaševića i dvojkom Lučića stigao do vodstva 64:62.

Meč je ušao u neizvesnu završnicu minut pre kraja MZT je vodio 69:66. Žofri Lovernj je postigao koš za "crno-bele" i smanji na samo poen zaostatka. Sedam sekundi pre isteka meča Kostoski je promašio šut za dva poena, Bojan Bogdanović je pove kontru, a na njegov promašaj je naleteo Kinsi i zakucao loptu u koš za pobedu Partizana i konačnih 70:69.

Partizan se trenutno nalazi na prvom mestu Jadranske lige sa četiri pobede i jednim porazom, a MZT je deveti sa dve pobede i tri neuspeha.

Beta

Pogledajte još