Užas na Tjenanmenu: Zapaljen auto uleteo u gomilu, tri žrtve

"Vozač džipa i dva saputnika (iz vozila) pronađena su mrtva", javila je kineska zvanična novinska agencija Sinhua i dodala da su mnogi turisti i policajci na dužnosti povređeni kada je vozila udarilo u prepreku ispred Zabranjenog grada, oko podneva po lokalnom vremenu, prenela je agencija AFP .

Na snimcima sa lice mesta na Trgu Tjenanmen postavljenih na internet, vidi se plamen i gusti dim koji su izlazili iz zapaljenog vozila, što je potvrdio i oficijalni Narodni dnevnik kineske Komunističke partije.

Rojters navodi da je policija na svom blogu objavila da je automobil sleteo s puta na severom delu glavnog pekingškog Trga, naleteo na barijeru i zapalio se.

Auto je udario u blizini glavnog ulaza u Zabranjeni grad, gde se nalaze ogroman portret osnivača komunističke Kine, Mao Cedung.

Jedan od očevidaca, strana turistkinja koji je bila na Trgu, rekla da je (prvo) čula eksploziju i da je usledila vatra (iz vozila). Pekingški Trg Tjenanmen je uvek pod velikim obezbeđenjem, zbog velikog broja turista koji posećuju jednu od najvažnih turističkih destinacija u Kini.

Izvor: B92

Pogledajte još