Beograd: U dva udesa dvoje povređeno

0

U Beogradu su se tokom noći i jutra dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star 27 godina je u udesu, koji se dogodio jutros oko 05.30 časova na Zemunskom putu kod benzinske pumpe „Dejton“, kada je vozilo udarilo u stub, zadobio povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar – rekla je Macura.

Vozač je vozio po tramvajskim šinama u momentu kada je udario u banderu, zbog čega je tramvajski saobraćaj u tom delu grada bio obustavljen. Dežurne ekipe uklonile su zastoj, te su tramvaji vraćeni na redovne trase.

Devojka stara 18 godina je kao pešak u udesu oko 21.20 časova na ulazu u Batajnicu zadobila povredu lakta, a prevezena je u KBC Bežanijska Kosa.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 106 intervencija od kojih 15 na javnim mestima, a za protekla 24 sata u Beogradu ukupno 233 intervencije, od kojih 79 na javnim mestima – precizirala je Macura.

Prema njenim rečima, pomoć su najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, bolovima u grudima, alergijom i glavoboljom, a od hroničnih bolesnika – astmatičari i srčani.

Portparol Hitne pomoći je upozorila da su zbog trenutnih vremenskih prilika i kod relativno zdravih osoba moguće promene raspoloženja. Macura je savetovala srčanim bolesnicima da se pričuvaju zbog mogućih šlogova i visokog pritiska i preporučila redovnu terapiju, nošenje bočice sa vodom i uzimanje vitamina.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.