Vujošević: Budiveljnik je favorit

"Budiveljnik je kvalitetan protivnik i igra ozbiljnu košarku, sa popunjenim sastavom. To dokazuje utakmica u Moskvi protiv CSKA. Ne bih rekao da je CSKA bio nezainteresovan za tu utakmicu. Pošto igraju na domaćem terenu sigurno su u prednosti i favoriti su", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana u četvrtak od 18 sati igraju u Kijevu protiv Budiveljnika, utakmicu trećeg kola Grupe A u Evroligi. Crno-beli su do sada ostvarili po pobedu i poraz u grupi, dok je ukrajinski tim oba puta poražen.

Vujošević je istakao da Leo Vesterman nije trenirao zbog povrede koju je zadobio tokom utakmice sa MZT u Skoplju u nedelju i da je njegov nastup neizvestan.

Trener šampiona Srbije dodao je da će u timu biti Bogdan Bogdanović, koji je u prošlom kolu protiv Nantera povredio skočni zglob, kao i da je treninzima priključen Nikola Milutinov.

"Bogdanović ima problem sa skočnim zglobom, ne volim da ga hvalim jer je još mlad, ali moram da kažem da je preko bola igrao u Skoplju, kao što je igrao posle povrede u Sloveniji. To nije dobro jer ostavlja određene tragove. Vesterman nije trenirao, videćemo kako će to ići. Milutnova smo priključili treninzima", rekao je on.

"Ne bih voleo da se oko ovog tima Partizana pravi euforija koja nije
adekvatna našoj situaciji i kvalitetu",
dodao je.

Vujošević je rekao da je dolazak Terensa Kinsija veliko pojačanje za ekipu, kao i da su mladi igrači iskoristili godinu dana da napreduju i demantovao je da će se u klub vratiti Uroš Tripković.

"Vidim da postoji 'talasanje', neću da idem u to odakle dolazi. Tripković je kvalitetan čovek i igrač, čudno je da nema klub, ali radi se o poziciji na kojoj smo puni. Imamo Bogdanovića i (Dragana) Milosavljevića, pa je zbog toga otpao i Anđušić", rekao je on.

Vujošević je rekao da je finansijska situacija u klubu teška, da je zahvalan kompaniji NIS i da je zahvaljujući prijateljima kluba organizovan čarter let za Kijev.

"Ne znam kakve su alternative bile za put da nije bilo čartera. Hvala svima dobronamernima, hvala i ovima koji pričaju o pojačanjima, time nas neće uznemiriti", rekao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još