Španović i Bekrić najbolji atletičari Balkana

Španovićeva je ove sezone imala zapažene rezultate, a najupečatljivije je osvajanje bronzane medalje u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi, kada je postavila i nacionalni rekord od šest metara i 82 centimetara.

"Više sam nego ponosna što sam prepoznata kao najbolja atletičarka Balkana s obzirom koliko svetskih zvezda dolazi upravo sa Balkana. Ovaj trofej mnogo znači za moj tim, federaciju i moje fanove. Velika mi je inspiracija za 2014. godinu", rekla je 23-godišnja Španaovićeva.

U muškoj konkurenciji za najboljeg atletičara Balkana proglašen je bronzani sa Svetskog prvenstva u Moskvi na 400 metara s preponama, Emir Bekrić

"Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu, i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate", rekao je Bekrić.

Umesto Bekrića nagradu je primio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, koji se zahvalio ABAF-u u njegovo ime i ime njegovog trenera Mirjane Stojanović.

"Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana i predstavlja mi veliku čast što sam to ove godina ja. Činjenica da je dvojica sprskih atletičara dve godine uzastopno dobila ovu nagradu govori da se naša atletika vratila na velika vrata", dodao je Bekrić.

Nagrade Bekriću i Španovićevoj uručili su predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov i potpredsednik Svetske federacije Sergej Bubka.

Beta

Pogledajte još