Uhapšen predsednik opštine Kovačica

0

Predsednik opštine Kovačica M. K, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krvičino delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Uhapšeni su i direktor preduzeća AD „Vojvodina put“ Pančevo M.Đ. i rukovodilac grupe „Gradnja“ u tom preduzeću V.V.

M.K. je osumnjičen da je prekoračio granice službenog ovlašćenja i da je, suprotno Zakonu o javnom nabavkama, 28. avgusta 2008. godine, zaključio ugovor sa preduzećem AD „Vojvodina put“ o putarskim radovima u naseljenim mestima opštine Kovačica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, akciju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Pančevo u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Pančevu.

Sumnja se da je M.K., kao predsednik opštine Kovačica, zloupotrebio službeni položaj, kao i da su ga na zloupotrebu podstrekli M.DJ., direktor preduzeća „Vojvodina put“, i V.V. rukovodilac u „Vojvodina putu“ iz Pančeva.

Pomenuti putarski radovi se finansiraju iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, ukupna vrednost posla je 320.000.000 dinara, a ugovorom je prihvaćeno da se, zbog navodnih dodatnih troškova, cena uveća za 25 odsto, odnosno 80.000.000 dinara.

Na ovaj način, M. K. je, kako se navodi u saopštenju, omogućio da se preduzeću „Vojvodina put“ Pančevo pribavi protivpravna imovinska korist u iznosu od 80.000.000 dinara, a na štetu Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.

B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.